Obrazovku na Hlinkovom námestí mali demontovať najneskôr v marci, odstránenie rieši žaloba


Foto: Obrazovku na Hlinkovom námestí mali demontovať najneskôr v marci, odstránenie rieši žaloba

Tento mesiac uplynie deväť rokov od doby, kedy začala na Námestí Andreja Hlinku v Žiline fungovať veľkoplošná obrazovka, umiestnená na stĺporadí vedľa Parku SNP. Projektu Telka v meste poskytla radnica symbolický nájom za jedno euro na rok, výmenou získavala časť vysielacieho priestoru na prezentáciu vlastného mediálneho obsahu.

V septembri minulého roka rozhodlo zastupiteľstvo o návrhu na jej odstránenie, podľa predkladateľov obrazovka s hlučnou reklamou nepatrí do centra moderného mesta. Poslanci vtedy schválili návrh na ukončenie prenájmu , pozmeňovacím návrhom ale poskytli prevádzkovateľovi dvojnásobne dlhšiu dobu na ukončenie činnosti.

Lehotu na odstránenie predĺžili z troch mesiacov na šesť od momentu prijatia uznesenia. Najneskôr mala byť veľkoplošná obrazovka o rozmeroch 5,76 x 3,2 metra odstránená 27. marca 2020. 

Aj na začiatku mája sa však stále na námestí nachádza. Ústretovosť mestského zastupiteľstva sa nestretla s ohlasom druhej zmluvnej strany, a mesto sa musí demontáže LED plochy na vlastnom pozemku domáhať právnou cestou: 


„Nájomná zmluva č. 503/2017 uzatvorená s Mgr. Petrom Košťálom bola ukončená dohodou dňom 16. marca 2020. Nakoľko nájomca veľkoplošnú obrazovku z majetku mesta neodstránil, podali sme dňa 6. apríla na Okresný súd.Žilina.žalobu o vypratanie nehnuteľnosti,“ spresnil hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu