V mestskej časti Trnové čakajú na opravu prepadnutej hlavnej cesty takmer trištvrte roka


Foto: V mestskej časti Trnové čakajú na opravu prepadnutej hlavnej cesty takmer trištvrte roka

Obyvatelia a motoristi jazdiaci po ceste tretej triedy v mestskej časti Trnové sú bezradní. Už takmer trištvrte roka čakajú na opravu prepadliny vo frekventovanej hlavnej ceste.

Na jar minulého roka bola v mieste realizovaná oprava poruchy vodovodného potrubia, výkop následne zaasfaltovali. Po niekoľkých mesiacoch sa asfaltový povrch prepadol a vznikla niekoľkocentimetrová jama.

Vodiči sa poškodenému miestu vyhýbajú cez protismerný jazdný pruh, dodnes sa opravy stále nedočkali. Správcom cesty je Žilinský samosprávny kraj, ktorý zaevidoval podnet na opravu ešte 8. augusta 2019, odvtedy sa stav nezmenil.


Vo februári tohto roka sa Žilinská župa vyjadrila, že za podnet zodpovednosť nenesie. Termín opravy tak dodnes nikto nepozná a je otázne, či k náprave vôbec dôjde.

„Pokles vozovky sa nachádza v mieste cestnej komunikácie ktorú realizovala firma SEVAK, Správa ciest vyzvala predmetnú firmu k vykonaniu nápravy, predpoklad odstránenia bude v prípade priaznivých poveternostných podmienok,“ uviedla na stránke odkazprestarostu.sk.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu