Žilinské firmy transformujú služby tak, aby v čase krízy pomáhali


Foto: Žilinské firmy transformujú služby tak, aby v čase krízy pomáhali Foto: Odkaz rozvozcov „Zostali ste v práci pre nás, pomáhame vám teraz“ pre integrované zložky

Počas každej krízy, vrátane tej aktuálne v súvislosti so šíriacou sa infekciou koronavírusu, dochádza často k zvýšeniu spoločenskej uvedomelosti a pribúdaniu činov pomoci ostatným.

Ako sme informovali v posledných týždňoch, tisíce ľudí šijú doma rúška bez nároku na odmenu. Ich jedinou motiváciou je pomôcť spoluobčanom zahaliť si tvár a spomaliť šírenie nákazy.

Preventívne opatrenia znamenajú pre množstvo firiem a živnostníkov existenčné problémy. Väčšina spoločností v Žiline ešte len začína pociťovať výpadok príjmov, ktorý bude v najbližšej dobe rásť. Napriek tomu sa nájdu žilinské spoločnosti, ktoré v tejto neľahkej situácii prispôsobili svoje služby na to, aby predovšetkým pomohli ostatným. 

Integrovaným zložkám poskytujú zľavu na jedlo 

Žilinská pizzéria Fantasia podporí zdravotníkov, záchranárov, hasičov a policajtov, ktorí sú neustále v nasadení. Tým, ktorí si objednajú jedlo do svojej práce, poskytnú zľavu až do skončenia mimoriadnej situácie. Pri tejto príležitosti sa celý personál vrátane vozového parku odfotografoval s odkazom „Zostali ste v práci pre nás, pomáhame vám teraz“ (na titulnej fotografii).

Na všetky objednávky, ktoré prídu od členov záchranných zložiek v službe, uplatní Fantasia zľavu vo výške 30%. Pri objednávaní cez telefón stačí informovať personál o nároku na zľavu. Tá platí aj pri opakovaných objednávkach, a to až do skončenia mimoriadnej situácie.

Pre zníženie rizík prebieha odovzdanie objednávky vždy pred vstupom do budovy. Kuriér s jedlom nevstupuje do priestorov záchranných zložiek, nemocníc či ambulancií.

Žilinská firma prednedávnom prijala opatrenia s cieľom pokryť požiadavky čo najväčšieho počtu zákazníkov. Prioritou je zvýšiť na maximum bezpečnosť pri doručení jedál. V čase, kedy sú všetky stravovacie zariadenia zatvorené, posilnila rozvoz hotových jedál priamo do domácností. Jedlo je možné objednať na Pizzéra Fantasia - 0902 305 305


Sprístupnili školenie pre podanie daňového priznania a aktuálne informácie 

Spoločnosť Poradca podnikateľa oslavuje tento rok 30. narodeniny, jedna z najstarších firiem v Žiline aktuálne funguje aj vďaka využívaniu práce na home office u časti zamestnancov.

Náročnú situáciu pomôže podnikateľom, využívajúcim jej produkty, zvládnuť tým, že bezplatne sprístupnila najnovšie informácie, články a príklady z praxe z odborných portálov a centier k situácii s vírusom COVID-19. 

Firmy čaká odložené podanie daňového priznania, Poradca podnikateľa svojim klientom pomáha bezplatne sprístupneným videoškolením Daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb za rok 2019. Okrem praktických informácií súvisiacich s vyplnením daňového priznania nájdete vo videoškolení aj odpovede na najčastejšie otázky z praxe. 

Veľmi užitočný pre zamestnancov aj zamestnávateľov je článok Koronavírus z pohľadu pracovnoprávnych vzťahov, ďalšie informácie nájdete aj na www.pp.sk

Vytvorili možnosť nakúpiť potraviny bezkontaktne za ceny ako v obchode 

Na nepriaznivý stav reaguje aj iniciatíva Nákup.sk firiem Reinoo, PRETO - Ryba Žilina, GO4, GoodRequest a PARADIGMA. Vďaka obchodu si môžu ľudia v Žiline, Bratislave a Košiciach nakúpiť vopred pripravené balíčky základných potravín. Na zvýšenie bezpečnosti sa platí kartou, celý nákup je doručený bezkontaktne.

Ceny tovaru sú porovnateľné s cenami v obchode, pričom donáška je bezplatná. Okrem trvanlivých potravín do ponuky čoskoro pribudnú aj vegetariánske a bezlepkové nákupy, ale aj ovocie a zelenina či hygienické potreby. Čoskoro by sa možnosť nákupu mala rozšíriť aj na iné slovenské mestá. V službe môžete potraviny objednať aj svojim blízkych či susedom.

„Mnoho ľudí je v súčasnosti v karanténe alebo chcú zostať v bezpečí svojho domova. Donášky potravín sú preto preťažené a doručenie môže trvať aj týždne. Chceme týmto ľuďom pomôcť. Vďaka vysokému nasadeniu ľudí z piatich slovenských firiem sme dokázali za menej ako týždeň pripraviť službu, ktorá vie doručiť tisíce nákupov každý deň,“ doplnil Milan Dubec za iniciatívu Nákup.sk, ktorý nájdete na www.nakup.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu