Mesto Čadca oznámilo rozosielanie daní s odtrhnutou doručenkou, po kritike občanov oznam stiahlo


Foto: Mesto Čadca oznámilo rozosielanie daní s odtrhnutou doručenkou, po kritike občanov oznam stiahlo Foto: ilustračné / pixabay.com

Mesto Čadca dnes 23. marca zverejnilo na svojej internetovej stránke oznam, ktorý informoval občanov o rozosielaní rozhodnutí o miestnej dani za vyhradené parkovanie. Úradný dokument adresovaný do vlastných rúk príjemcovi, mal byť doručovaný do schránok už s odtrhnutou doručenkou. 

Toto opatrenie sa podľa zverejnených informácií rozhodlo vedenie mesta zvoliť v rámci prevencie pred šírením koronavírusu. Rovnaký oznam ako na webe, sa objavil aj na oficiálnej stránke mesta na sociálnej sieti. Tam sa však spustila veľká vlna kritiky zo strany obyvateľov.

Mnohí sa dožadovali vysvetlenia, ako bude mesto Čadca postupovať v prípade, že rozhodnutie o dani v schránke nenájdu, alebo daň nezaplatia. Doručenka totiž slúži na potvrdenie prevzatia zásielky, pokiaľ nie je podpísaná príjemcom, je neplatná.


Na tento netradičný spôsob doručovania rozhodnutí sme sa opýtali vedenia mesta. Samospráva nám zatiaľ odpovede na otázky neposkytla, oznamy však zo stránky aj sociálnej siete stiahla. V súčasnosti preto nie je známe, či budú rozhodnutia doručené štandardným spôsobom, alebo len vhodené do schránok bez doručenky.


Oznam mesta Čadca o doručení rozhodnutí o dani bez doručenky | Zdroj: mestocadca.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu