Dopravný podnik mesta Žiliny obmedzil prístup cestujúcich do prednej časti autobusov a trolejbusov


Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny obmedzil prístup cestujúcich do prednej časti autobusov a trolejbusov Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) dnes oznámil prijatie nových opatrení, ktoré obmedzia prístup cestujúcich do prednej časti vozidiel mestskej hromadnej dopravy. Pre možné riziká šírenia nového koronavírusu pred pár dňami zrušili aj doplnkový predaj lístkov u vodičov.

„Vážení cestujúci, záleží nám na zdraví a bezpečnosti našich vodičov, ako i vás cestujúcich, a preto sme pristúpili k ďalšiemu preventívnemu opatreniu voči šíreniu koronavírusu,“ informuje DPMŽ na sociálnej sieti.

Od dnešného dňa je zakázaný nástup a výstup prvými dverami, pričom cestujúcich môžu využiť všetky ostatné dvere vozidla. Zamedzený je aj vstup do prednej časti vozidla, aby bol vylúčený kontakt medzi vodičmi MHD a cestujúcou verejnosťou.

Vymedzený priestor je v každom vozidle mestskej hromadnej dopravy označený oznamom a páskou. Dopravný podnik prosí o rešpektovanie zavedených opatrení, pretože iba zodpovedným prístupom nás všetkých môžeme postupne znížiť až vylúčiť prenos nákazy vírusu COVID-19.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny