Vodič so zákazom šoférovania jazdil na odcudzenom aute, policajti mu pri kontrole našli drogy


Foto: Vodič so zákazom šoférovania jazdil na odcudzenom aute, policajti mu pri kontrole našli drogy

V stredu 4. marca 2020 zastavila policajná hliadka v Žiline osobné vozidlo Škoda Octavia, aby podrobila jeho vodiča bežnej kontrole. Počas tejto kontroly na ulici Juraja Závodského si príslušníci vyžiadali doklady od vozidla ako aj vodičský a občiansky preukaz. Osoba, ktorá vozidlo viedla, nevedela predložiť žiadne iné doklady ako len občiansky preukaz. 

Preverovaním policajti zistili, že vodič má súdom udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá s platnosťou do roku 2021. To však nebolo všetko, pri ďalšom zisťovaní informácií o vozidle Škoda Octavia sa preukázalo, že je evidované v pátraní. Na miesto tak bol privolaný aj majiteľ, ktorý si mal auto skontrolovať a prevziať späť.

Počas obhliadky vozidla sa v ňom našlo väčšie množstvo neznámej kryštalickej látky, pravdepodobne drogy pervitín. Túto látku policajti zaslali na expertízne skúmanie a u vodiča vozidla, ktorého obmedzili na osobnej slobode, nariadili odber vzoriek krvi a moču.

Muž teraz čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia, obvineniu z prechovávania omamných a psychotropných látok a v prípade, že výsledky expertízy potvrdia prítomnosť omamných látok v krvi alebo moči, bude čeliť aj obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podľa našich informácií nové vedenie Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - západ sprísnilo od nového roka kontroly u vodičov, a to nielen na prítomnosť alkoholu, ale aj omamných látok. Policajné hliadky teraz vykonávajú časté námatkové kontroly v rámci svojho obvodu s cieľom eliminovať nebezpečných a nezodpovedných vodičov, ktorí ohrozujú ľudí na cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu