V nedeľu nás čaká v Žiline výnimočný koncert troch speváckych zborov


Foto: V nedeľu nás čaká v Žiline výnimočný koncert troch speváckych zborov

Pre poslucháčov a milovníkov kvalitnej hudby zo Žiliny a okolia je pripravená ďalšia hudobná lahôdka. Dom umenia Fatra v Žiline rozozvučí nevídané zloženie spevákov a hudobníkov. V koncertnej sále sa predstavia tri spevácke zbory.

Keďže všetky vystupujúce zbory si svoju kvalitu udržujú dlhodobo, máme sa na čo tešiť. Termín koncertu, nedeľa 8. marec, je zároveň Medzinárodným dňom žien, preto prvá časť je venovaná predovšetkým ženám, ktorým zaspieva a capella Spevácky zbor slovenských učiteľov.

Druhá časť koncertu bude patriť dielam hudobného skladateľa, žilinského rodáka Pavla Kršku. Zaznejú jeho orchestrálne skladby a nebude chýbať ani premiéra monumentálneho diela Žalm 50 pre tenor, mužský zbor, dva miešané zbory, organ a orchester. 


Spevácky zbor slovenských učiteľov, komorný zbor Cantica Collegium Musicum Martin a Miešaný zbor Žilina sa predstavia pod vedením dirigenta a zbormajstra prof. Štefana Sedlického.

Ak sa nad tým množstvom spevákov a hudobníkov na chvíľu zamyslíte, možno sa opýtate: „Zmestia sa všetci speváci na pódium? A čo orchester? Stačí na toľko spevákov jeden dirigent?“ Na všetky otázky dostanete odpovede, musíte ale vydržať do ôsmeho marca ...

Koncert z verejných zdrojov podporil Fondu na podporu umenia.



Miesto: Dom Umenia Fatra Žilina
Dátum: 08.03.2020 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Žilinský miešaný zbor