V Žilinskom kraji pribudol ďalší protipovodňový vozík, dostali ho hasiči v Demänovskej Doline


Foto: V Žilinskom kraji pribudol ďalší protipovodňový vozík, dostali ho hasiči v Demänovskej Doline Foto: Ministerstvo vnútra SR

Prezídium Hasičského a záchranného zboru dnes 25. novembra informovalo o odovzdaní ďalšieho protipovodňového vozíka dobrovoľným hasičom v Žilinskom kraji. Štátny tajomník ministerstva vnútra SR Rudolf Urbanovič ho odovzdal v sobotu Dobrovoľnému hasičskému zboru v Demänovskej Doline.

„V poslednej dobe bola naša obec skúšaná povodňami. V máji v tomto roku sme založili Dobrovoľný hasičský zbor. Pridelenie protipovodňového vozíka je dôležité pre celú Demänovskú Dolinu a verím, že bude veľkým prínosom. Som presvedčená, že protipovodňový vozík je v správnych rukách. Pokiaľ to bude potrebné, budú hasiči zasahovať a pomáhať aj v okolitých obciach,“ uviedla Ľubomíra Klepáčová, starostka Demänovskej Doliny. 

Štátneho tajomníka rezortu vnútra Rudolfa Urbanoviča potešilo, že medzi dobrovoľnými hasičskými zbormi pribudol ďalší. „Viaceré zbory, aj v liptovskom regióne, fungujú ozaj výborne a sú pre ľudí a profesionálnych hasičov veľkou pomocou. Verím, že postupne sa medzi nich zaradíte aj vy a že vám k tomu napomôže aj protipovodňový vozík od ministerstva vnútra. Teší ma, že sa osobne presviedčam o tom, že táto materiálno - technická pomoc pre dobrovoľných hasičov z našej strany má veľký zmysel,“ vyjadril sa Rudolf Urbanovič.

Protipovodňový vozík nedávno dostali aj dobrovoľní hasiči z obce Mojš. Oficiálne im bol odovzdaný z rúk krajského riaditeľa HaZZ v Žiline plk. Jaroslava Kapusniaka. Protipovodňové vozíky sú určené práve na zásahy dobrovoľných hasičov, ktorým v posledných mesiacoch neraz pomohli v čase výdatných dažďov či záplav na území Žilinského kraja.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ