AKTUÁLNE: V Martine došlo k požiaru v teplárni, v niektorých častiach mesta je nízka viditeľnosť


Foto: AKTUÁLNE: V Martine došlo k požiaru v teplárni, v niektorých častiach mesta je nízka viditeľnosť Foto: ilustračné

Dnes 25. novembra 2019 došlo v čase okolo 04:30 hod. k požiaru zauhľovacieho zariadenia v martinskej teplárni. Polícia upozorňuje na veľmi nízku až takmer nulovú viditeľnosť v meste. 

„Vplyvom požiaru skládky uhlia v areáli Teplárne v Martine je v značnej časti mesta veľmi zlá - takmer nijaká viditeľnosť. Vykonáva sa aj meranie CO2. Jazdite mimoriadne opatrne!“ uvádza na svojom Facebooku polícia.

Aktualizácia 08:00 hod.

Požiar skládky uhlia v Martine je lokalizovaný. Na mieste sú policajti ako aj ostatné záchranné zložky. V meste Martin aj vzhľadom na to, že je hmla, tak sa dym drží a zatiaľ sa nerozptýlil. Podľa polície boli vykonané merania, ktoré preukázali len mierne prekročené hodnoty. 


„V Martinskej teplárenskej bol o 5:50h lokalizovaný požiar. Hodnota CO2 v mieste požiaru je 7,8%, kyslíka 20,90%. Situácia momentálne nepredstavuje dôvod na vyhlásenie mimoriadneho stavu a riziko pre zdravie. Odporúčame nevetrať, používať rúšku a opatrnosť pri používaní motorových vozidiel,“ informuje mesto Martin na svojom webe.

Aktualizácia 09:05 hod.

„V skorých ranných hodinách 25.11.2019 došlo k požiaru dopravných pásov na prevádzke zauhľovania. Skládka hnedého uhlia požiarom zasiahnutá nebola. Požiar bol zlikvidovaný o 6:30 hod. Na viacerých miestach v meste Martin boli uskutočnené merania kvality ovzdušia, ktoré nepreukázali mimoriadne zvýšené emisie. Situácia nepredstavuje riziko pre zdravie obyvateľov. Prevádzka na zdroji je zatiaľ zabezpečená a dodávka tepla je bez obmedzení. V súčasnosti spolupracujeme so záchrannými zložkami na identifikácii príčiny vzniku požiaru,“ píše sa v stanovisku spoločnosti Martinská teplárenská.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina