Hasiči v Žilinskom kraji zasahovali od včera v súvislosti s nepriaznivým počasím pri 19 prípadoch


Foto: Hasiči v Žilinskom kraji zasahovali od včera v súvislosti s nepriaznivým počasím pri 19 prípadoch Foto: KR HaZZ v Žiline

Od skorých ranných hodín v stredu 13. novembra 2019 až do dnešného rána zasahovali v súvislosti s poveternostnou situáciou hasiči v Žilinskom kraji celkovo 19 krát. Následkom nepriaznivého počasia bolo nevyhnutné vykonať opatrenia vo viacerých lokalitách.

V Liptovskom Mikuláši zasahovali príslušníci HaZZ celkom 12 krát, v Žiline 3 krát, v Dolnom Kubíne 2 krát a v Ružomberku aj v Čadci jedenkrát. Na zásahoch sa zúčastnili aj členovia Dobrovoľných hasičských zborov z 20 obcí. Celkovo zasahovalo 47 profesionálnych hasičov, 96 dobrovoľných hasičov a bolo nasadených 52 ks hasičskej techniky. 

Hasiči zabezpečovali vodné toky a stavali protipovodňové bariéry, odčerpávali vodu, ale aj odstraňovali spadnuté stromy. V jednom prípade boli vyslaní k odtrhnutej streche na rodinnom dome.

Najkritickejšia situácia bola v okrese Liptovský Mikuláš v obci Svätý Kríž. Momentálne hasiči zasahujú už iba v mestskej časti Liptovského Mikuláša - Bodiciach, kde odstraňujú 3 nahnuté stromy nad hospodárskou budovou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline