V obci Gbeľany vykradli dom v rekonštrukcii, zlodeji vzali aj vodovodnú batériu či drevené hranoly


Foto: V obci Gbeľany vykradli dom v rekonštrukcii, zlodeji vzali aj vodovodnú batériu či drevené hranoly

V obci Gbeľany pri Žiline vykradli neznámi páchatelia rodinný dom. Podľa množstva vecí, ktoré odcudzili, ich muselo byť pravdepodobne viac a na pomoc mali použiť aj osobné auto. Mladá rodina je nešťastná, dom postupne prerábajú a majú v pláne sa do neho nasťahovať. Aby zarobili na dokončenie rekonštrukcie, pracujú v zahraničí. Odcudzené veci si teraz budú musieť znova kúpiť.

Páchatelia ukradli z domu rôzne elektrické náradie ako vŕtačku, píly, krovinorez, cirkulár, miešačku, prietokový ohrievač, priemyselný vysávač, zváračku, vstavanú elektrickú rúru, hliníkové lešenie, rebríky a dokonca demontovali aj vodovodnú batériu či ukradli 6 metrov dlhé drevené hranoly. Zo zamknutého priestoru zmizol jeden bicykel, nábytok v dome zostal poškodený a veci rozhádzané.

Poverený príslušník Policajného zboru už začal v prípade trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Ku krádeži malo dôjsť v pondelok 4. novembra 2019 po 14:00 hod., kedy bola vytrhnutá kamera. Obec Gbeľany má našťastie kamerový systém, ktorý by prípad mohol pomôcť objasniť.

„Podľa susedov nakladali veci do modrého vozidla. Ak by niekto predával vo vašom okolí takto vo veľkom veci alebo podozrivo lacno, dajte nám, prosím, vedieť. Alebo rovno kontaktujte políciu. Zatiaľ čo sme si na všetko našetrili, tak veci v tej hodnote nám pokradli. Dodnes nám nič nezmizlo, zlodeji museli ísť na istotu,“ hovorí majiteľka domu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu