FOTO: Na ulici Osiková opäť vyčíňal neznámy páchateľ, pneumatiky prepichol ďalším desiatim autám


FOTO: Na ulici Osiková opäť vyčíňal neznámy páchateľ, pneumatiky prepichol ďalším desiatim autám
Galéria: 12 fotiek

Obyvatelia ulice Osiková na sídlisku Solinky sú bezradní. Neznámy páchateľ im v noci poškodzuje pneumatiky na zaparkovaných osobných autách. Koncom októbra a začiatkom novembra minulého roka došlo k poškodeniu viac ako desiatich áut. V apríli tohto roka stihol pravdepodobne ten istý páchateľ počas dvoch dní poškodiť ďalších 14 vozidiel. 

Počas letných mesiacov sa situácia upokojila a obyvatelia Osikovej už dúfali, že vyčíňanie neznámej osoby skončilo. V utorok 8. októbra si však ráno našli ďalšie poškodené pneumatiky. Celkom 10 áut malo prepichnuté kolesá rovnakým spôsobom ako v predošlých prípadoch. 

Niektoré osobné vozidlá mali poškodené dve iné len po jednej pneumatike. Nešťastní majitelia ihneď kontaktovali políciu, ktorá bola vec zdokumentovať.

Páchateľ je stále neznámy, ľudia zvažujú umiestnenie kamier

Spôsobená škoda na majetku nie je malá, nakoľko sú vo všetkých prípadoch kolesá prepichnuté z bočnej strany. Tam väčšinou nebýva možná oprava a každý z majiteľov áut je preto nútený kúpiť nové pneumatiky.


Doteraz sú známe minimálne 4 prípady, kedy došlo k poškodeniu väčšieho počtu zaparkovaných áut. Páchateľ si ich vyberá pravdepodobné náhodne, nakoľko sú to autá s evidenčnými číslami Žiliny ale aj iných okresov. Majitelia parkujú pred bytovkou, v ktorej bývajú.

Polícia eviduje v utorok 8. októbra na ulici Osiková celkom 9 poškodených vozidiel. Nie všetci obyvatelia však majú záujem udalosť ohlásiť. Na niektorých autách došlo k poškodeniu pneumatík už po tretíkrát.

„Nedávno som si kúpil novšie auto a už mám prepichnuté koleso, a to som ho ešte ani nestihol prihlásiť. Doteraz mi poškodili pneumatiku už tretíkrát,“ opisuje jeden z obyvateľov bytového domu. Polícia už vo veci začala trestné stíhanie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu