Semafor na križovatke ulíc Košická a Pri celulózke býva po zmene v čase dopravnej špičky vypnutý


Foto: Semafor na križovatke ulíc Košická a Pri celulózke býva po zmene v čase dopravnej špičky vypnutý

Semafor na križovatke ulíc Košická a Pri celulózke, ktorý bol v prevádzke 24 hodín denne, prešiel zmenou režimu. Doteraz bola svetelná signalizácia vypnutá len výnimočne, najčastejšie pri dopravných nehodách alebo nefunkčnosti. Miesto je známe častými prejazdmi áut na červenú a dopravnými nehodami.

Viacerí čitatelia nás upozornili na to, že svetelná signalizácia v posledných dňoch neriadi dopravu počas rannej a poobedňajšej dopravnej špičky. Zisťovali sme preto, či ide o poruchu, alebo nové nastavenie.

V niektorých prípadoch je pre vodičov odbočovanie z Košickej ulice smerom do Celulózky a naopak rýchlejšie. V čase zvýšenej intenzity dopravy ale mávajú problém, nakoľko vozidlá idúce od Martina prechádzajú vysokou rýchlosťou. 


Svetelnú signalizáciu vypli za účelom zlepšenia plynulosti premávky

Vypínanie počas úsekov dňa s najhustejšou intenzitou potvrdila aj polícia: „V danom prípade ide o opatrenie, ktoré súvisí najmä s plynulosťou cestnej premávky v čase dopravných špičiek s cieľom zlepšenia priepustnosti cestnej premávky,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Plynulosť premávky na ceste 1. triedy sa týmto opatrením výrazne zlepšila. Pri odbočovaní z vedľajších ciest ale niekedy nastáva problém, napríklad v pondelok 7. októbra sa následkom sťaženého odbočenia v smere do Celulózky vytvorila kolóna takmer až po hlavnú križovatku na Košickej ulici.

Premávka na hlavnom ťahu medzi Žilinou a Martinom je náchylná aj na malé zmeny v plynulosti, dokáže ju výrazne ovplyvniť napríklad krátkodobé zastavenie vozidiel pri obchádzaní prekážky. Problematické býva aj spustenie semafora pri predajni Sconto na Šibeniciach. Či sa toto nové opatrenie v Celulózke osvedčí, ukáže až čas.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu