Opravená vozovka na ulici Pod hájom je výrazne hrboľatá, mesto Žilina zatiaľ stavenisko neprevzalo


Foto: Opravená vozovka na ulici Pod hájom je výrazne hrboľatá, mesto Žilina zatiaľ stavenisko neprevzalo

Na ulici Pod hájom, ktorá spája sídliská Solinky a Vlčince, prebiehala v uplynulých mesiacoch pokládka horúcovodu. Výmenu starých parných rozvodov za horúcovodné realizuje spoločnosť Žilinská teplárenská, a.s. v rámci celého sídliska. Výkopové práce sa dotkli nielen obyvateľov sídliska Solinky ale aj mnohých vodičov jazdiacich po frekventovaných trasách v okolí Soliniek.

Koncom septembra sa motoristická verejnosť dočkala opravy rozkopanej cesty. V smere od Vlčiniec na Solinky bol kompletne vyasfaltovaný celý jeden jazdný pruh. Netrvalo však dlho a vodiči začali upozorňovať na nedostatky tejto opravy. Asfaltový povrch je výrazne hrboľatý a pri prejazde predpísanou päťdesiatkou doslova trasie celým vozidlom.

Mesto Žilina, ktoré preberá každé stavenisko po ukončení prác, zatiaľ neprebralo a nehodnotilo splnenie podmienok na rozkopanie komunikácie. Podľa vyjadrení vedenia mesta tento úsek ešte nie je oficiálne prevzatý ani od dodávateľa na investora - Žilinskú teplárenskú spoločnosť.

„Problém ohľadom spochybňovanej kvality asfaltovej vrstvy komunikácie ulice Pod Hájom po pokládke teplovodných vedení už riešime. Pokiaľ sa potvrdia podnety ohľadom nekvality prác, zhotoviteľ bude vyzvaný na odstránenie nedostatkov,“ uviedla Katarína Gazdíková z Odboru tlačového a zahraničných vecí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu