Zjazd z Rondla smerom na Rajeckú cestu správca neopraví, pretože už opravil iný úsek v horšom stave


Foto: Zjazd z Rondla smerom na Rajeckú cestu správca neopraví, pretože už opravil iný úsek v horšom stave

Okružná križovatka Rondel v Žiline je medzi vodičmi veľmi dobre známa. Nejeden si pri jej prejazde zanadáva, pretože povrch vozovky je na mnohých miestach prepadnutý, zvlnený či hrboľatý. Problematické sú aj prejazdy cez výrazne vytŕčajúce mostné závery. 

Niektorí obyvatelia mesta začali postupne na tieto problémy upozorňovať aj prostredníctvom stránky odkazprestarostu.sk, kde poukázali tiež na zlý stav cesty prvej triedy - ulice Nemocničná a Mostná. Časť z nahlásených úsekov správca cesty opravil komplexne, iné len provizórne a niektoré vôbec.

Dlhodobým problémom na Rondli je aj výjazdová rampa smerom na Rajeckú cestu. Poškodenie cesty sa rokmi postupne zhoršuje a vodiči naň preto neustále upozorňujú. Opravy sa zatiaľ nedočkali a pravdepodobne ešte nejaký čas ani nedočkajú. 

„Zjazd z Rondla smerom na Poprad / Prievidzu - veľké jamy, prepadliny, zvlnený asfalt. Nebezpečný prejazd, v rýchlosti viac ako 30 km/h hrozí poškodenie vozidla,“ opísal jeden z občanov na stránke odkazprestarostu.sk.

Poškodené miesta, ktoré si vyžadujú opravu / Zdroj: odkazprestarostu.sk

Slovenská správa ciest mala v pláne tieto poškodenia opraviť ešte začiatkom leta, dnes už ale s opravami nepočíta. „Poruchy na zjazde z Rondla smerom na Poprad / Prievidzu na ich odstránenie je naplánovaná oprava v období máj - jún,“ vyjadrila sa pre spomínaný portál hovorkyňa SSC Lucia Karelová.


Podľa aktuálneho stanoviska správcu cesty boli vykonané opravy kritickejších úsekov, z tohto dôvodu sa nahlásené poruchy vynechali.

„Predmetný úsek a to zjazd z Rondla smer Poprad / Prievidza sa nerobil z dôvodu, že na štátnej ceste I/60 bol vybraný úsek, ktorý vykazoval horší stav cestnej komunikácie. V prípade že by nedošlo k oprave toho úseku tak počas zimného obdobia by sa na tom úseku vyskytovalo veľké množstvo výtlkov preto sa neopravoval zjazd z Rondla na PP/PD,“ potvrdila nám dnes Lucia Brndiarová z kancelárie generálneho riaditeľa SSC.

Vodiči tak budú musieť poruchy na ceste, ktorá si už niekoľko rokov vyžaduje rekonštrukciu, trpieť pri prejazde aj naďalej. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu