Vodiči sa sťažujú na zlý stav Mostnej a Nemocničnej ulice, správca rekonštrukciu zatiaľ neplánuje


Foto: Vodiči sa sťažujú na zlý stav Mostnej a Nemocničnej ulice, správca rekonštrukciu zatiaľ neplánuje

Ulice Nemocničná a Mostná patria v Žiline medzi jedny z najviac vyťažených, denne nimi prechádzajú tisíce osobných aj nákladných vozidiel. Vysoká intenzita dopravy sa v posledných rokoch značne podpísala pod stav vozoviek. Tie sú podľa tvrdení viacerých vodičov v nevyhovujúcom stave a vyžadujú si komplexnú rekonštrukciu.

Po zime sa na uvedených dvoch uliciach vytvorilo viacero hlbokých výtlkov, prasklín a prepadlín. K ich oprave pristúpil správca cesty približne v polovici mesiaca jún. Náklady vtedy odhadovala Slovenská správa ciest na sumu približne 8000 €. S opravou sú však vodiči nespokojní, pôvodné diery po novom nahradili hrbole. 

„Nielen, že to ničí autá ako niektorí píšu, ale je to nebezpečné. Zoberte si koľko ľudí teraz chodí na skútroch a motorkách. Včera som tade šiel na motorke a popravde keď som videl ten štrk v zákrute nebolo mi všetko jedno,“ vyjadril sa čitateľ Martin.


Galéria: 16 fotiek

Správcom uvedenej cesty prvej triedy je Slovenská správa ciest. Tá sa k veci vyjadrila, že komplexné opravy v spomínanom úseku zatiaľ neplánuje. „Na Ul. Nemocničná / Mostná zatiaľ nie je plánovaná komplexná rekonštrukcia,“ uviedol Dušan Šefčík z kancelárie generálneho riaditeľa.

Nespokojnosť s aktuálnym stavom asfaltového krytu vozovky vyjadrilo v našej ankete viac ako 1.100 čitateľov, ktorí po ceste jazdia. Mnohí označili opravu vykonanú v lete len za provizórnu a naďalej dúfajú, že sa frekventovaný hlavný ťah konečne dočká kompletnej výmeny asfaltového krytu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu