CyS – Akadémia Petra Sagana opäť úspešná na majstrovstvách Slovenska v cestnej cyklistike


Foto: CyS – Akadémia Petra Sagana opäť úspešná na majstrovstvách Slovenska v cestnej cyklistike Foto: Medailisti v cestných pretekoch Žiar nad Hronom. Zdroj: CyS Akadémia

V rozpätí troch týždňov prebehli boje o slovenské majstrovské tituly v cestnej cyklistike pre všetky kategórie od najmladších až po elitu. Počas tohto obdobia žilinský cyklistický klub CyS – Akadémia Petra Sagana získal dokopy šesťkrát zlato a ďalších päť cenných kovov.

Najväčšie podujatie pre juniorky, juniorov, U23 , ženy a mužov elite sa konalo v termíne 27. až 30. júna ako spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Trnave a jej okolí. Tu sa v elitnej kategórii predstavili aj naši a českí profesionáli a najmä víkendové cestné preteky sa tešili obrovskému záujmu divákov.  Šampionáty odštartovali časovky pri Voderadoch, ale tu pre CyS získala iba jeden bronz juniorka Radka Paulechová.

Ďalej súťaže pokračovali cestnými pretekmi juniorov kde na rovinatej trati vybojoval pre CyS bronz Dávid Sikora. V kategórii mužov do 23 rokov mala CyS – Akadémia Petra Sagana až sedem členné zastúpenie a na pripravených okruhoch sa z nich prekvapivo najviac darilo Jánovi Gerátovi, ktorý obsadil 12. miesto.

Dávid Sikora, 3. miesto v cestných pretekoch juniorov. Zdroj: CyS - Akadémia Petra Sagana

Žilinský odchovanec Matúš Štoček jazdiaci vo farbách talianskeho klubu TSA Beltrami obsadil neslávnu štvrtú priečku, zatiaľ čo ďalší bývalý žilinský jazdec Matej Blaško vybojoval bronz. V nedeľu podujatie vyvrcholilo pretekmi mužov elite kde sa najviac darilo opäť odchovancovi žilinskej cyklistiky Jurajovi Saganovi a jeho slávnejší brat Peter, tentokrát zaostal za medailami a vybojoval štvrté miesto.

Cestné preteky junioriek a žien boli presunuté o týždeň neskôr do Vidnavy v Českej republike, keďže v predchádzajúcom termíne sa ešte konali súťaže v dráhovej cyklistike na Európskych hrách v Minsku a niektoré naše i české pretekárky, ktoré kombinujú dráhovú a cestnú cyklistiku by sa tak nemohli zúčastniť domáceho šampionátu. Vo Vidnave preteky prebiehali na o členitejšom okruhu ako v Trnave a tu opäť pre žilinskú cyklistiku vybojovala bronzovú medailu juniorka Radka Paulechová. 


Radka Paulechová, 3. miesto v časovke junioriek. Zdroj: CyS - Akadémia Petra Sagana

Počas uplynulého víkendu 13. a 14.7. sa v Žiari nad Hronom konali aj majstrovské súťaže v cestnej cyklistike pre mládežnícke kategórie. Tu pre CyS – Akadémiu Petra Sagana v sobotňajšej časovke vybojovali majstrovské tituly žiačka Tereza Ciriaková a kadetka Tereza Kurnická.

V nedeľu v cestných pretekoch svoje tituly ešte znásobili ziskom zlata v cestných pretekoch a pridali sa ku nim aj mladší žiak Tadeáš Cesnek a kadet Martin Svrček. Zbierku cenných kovov pre CyS ešte zveľadili aj ďalší pretekári, keď bronz v kategórii mladších žiakov získal Patrik Pinteš a striebro v kadetkách aj Miriama Čišecká. 

Cyklisti z nášho žilinského klubu CyS – Akadémia Petra Sagana možno v niektorých prípadoch ustúpili z najvyšších priečok oproti minulému roku, ale vykompenzovali to ziskom titulov v iných kategóriách, takže opäť potvrdili, že sú slovenskou špičkou.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: CyS - Akadémia Petra Sagana