Na križovatke Ľavobrežnej a Kysuckej pribudla nová značka, ktorá upozorňuje na jazdu do protismeru


Foto: Na križovatke Ľavobrežnej a Kysuckej pribudla nová značka, ktorá upozorňuje na jazdu do protismeru

Križovatka ulíc Ľavobrežná a Kysucká býva pre niektorých vodičov zmätočná. Občas sa preto stáva, že sa v protismere objaví osobné či nákladné auto. V čase dopravnej špičky sa v protismernom jazdnom pruhu nedá dostať ďaleko. Neustále jazdiace autá dajú vodičovi jasne najavo, že zle odbočil.

Vo večerných a nočných hodinách sa však stáva, že kamión či osobné auto prejde aj celú Ľavobrežnú v protismere. To, že sa vodiči na uvedenej križovatke mýlia, dokazuje množstvo videí a fotografií, dostupných na internete. Posledný známy prípad je z uplynulého týždňa. 


Do dnešného dňa sa našťastie pre tieto chyby vodičov nestali žiadne vážne nehody. Autá sa z protismeru buď otočili alebo sa pokúšali prejsť cez stredový deliaci pás na druhú stranu. Po takmer piatich rokoch neustáleho upozorňovania zo strany vodičov pristúpil správca cesty k doplneniu dopravného značenia.


Galéria: 6 fotiek

V smere od ulice Kysucká na ulicu Ľavobrežná pribudla nová zvislá dopravná značka STOP - Ste v protismere. Tá jasne indikuje každému vodičovi prípadné zlé odbočenie. Podobným kritickým miestom na odbočovanie do protismeru bol aj úsek zložitej križovatky, vzdialený približne 300 metrov od tohto miesta.

Po doplnení deliacich prahov a obnovení vodorovného dopravného značenia - dvojitej plnej čiary, sa zatiaľ takéto prešľapy zo strany vodičov neobjavili.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu