V žilinskej nemocnici vymenili už 10 starých výťahov za úplne nové, zostávajú posledné štyri kusy


Foto: V žilinskej nemocnici vymenili už 10 starých výťahov za úplne nové, zostávajú posledné štyri kusy Foto: FNsP Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline dnes 8. júla informovala na sociálnej sieti o aktuálnom stave práv na výmene starých výťahov. Ako sa uvádza v správe, nemocnica priebežne pokračuje vo výmene najstarších výťahov na internom oddelení, v pavilóne Liečebne dlhodobo chorých a psychiatrie, pediatrii, urológii a v pavilóne gynekológie a pôrodníctva.

„Aktuálne u nás jazdí už 10 nových moderných výťahov, ktoré vás komfortne prepravia na všetky poschodia. Ďakujeme za trpezlivosť počas prác, posledná štvorka je pred nami, ideme do finále,“ uvádza FNsP Žilina.

Rekonštrukciu výťahov vysúťažila nemocnica vo verejnom obstarávaní v celkovej výške 695 892 eur. Podľa generálneho riaditeľa žilinskej nemocnice je výmena nevyhnutná . Najstaršie výťahy sú ešte zo sedemdesiatych či osemdesiatych rokov a doteraz našťastie slúžili bez väčších komplikácií. Nemocnica sa však chce v tomto smere pohnúť dopredu a preto sa rozhodla ich kompletne zmodernizovať.

„Nemôžeme ďalej riskovať bezpečnosť našich pacientov, návštevníkov i zamestnancov, zatiaľ sa nič vážne nestalo, výťah po zaseknutí vieme uviesť do prevádzky, no chceme, aby sa nemocnica posúvala vpred, modernizovala, zlepšovala a takto staré výťahy musia ísť preč,“ uviedol ešte v januári generálny riaditeľ Igor Stalmašek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina