Leteckí záchranári zasahovali vo Višňovom, muž spadol pri upevňovaní navijaka v stodole


Foto: Leteckí záchranári zasahovali vo Višňovom, muž spadol pri upevňovaní navijaka v stodole Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu 9. júna 2019 v čase okolo 16:05 hod. bola hliadka polície vyslaná na preverenie udalosti - pád osoby a vykonanie asistencie leteckej záchrannej službe do obce Višňové pri Žiline.

Na mieste bola hliadka polície ako prvá pričom vykonávala upokojenie osoby a kontrolovanie stavu, kde bolo zistené že muž si vo svojej stodole chcel umiestniť navijak na trám dreva vo výške približne 4 metrov, zle dostupil následkom čoho spadol na chrbát.

„Hliadka vykonala asistenciu pri navigovaní leteckej záchrannej služby a pri pristávaní v teréne. Po pristátí vrtušníka hliadka ihneď informovala službukonajúceho lekára a taktiež aj členov posádky ohľadom zdravotného stavu osoby. Po vykonaní bezprostrednej prvej pomoci zo strany leteckej záchrannej služby hliadka vykonala asistenciu pri nosení zranenej osoby, ktorá bola umiestnená na zdravotnom lehátku, ktoré slúži na fixáciu osoby a jej prenos,“ informuje polícia.

Po naložení zraneného do vrtuľníka leteckej záchrannej služby zabezpečili policajti voľný vzlet vrtuľníka, a následne informovala rodinu o tom kde bude ich rodinný príslušník hospitalizovaný.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina