50-ročný František jazdil autom po Rajci s 2,85 promile, jeho spis už má na stole prokurátor


Foto: 50-ročný František jazdil autom po Rajci s 2,85 promile, jeho spis už má na stole prokurátor Foto: ilustračné / Polícia

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 50-ročný František z okresu Žilina. Obvinený muž z piatka 7. júna na sobotu 8. júna viedol po miestnej komunikácii v Rajci motorové vozidlo značky Peugeot. Počas jazdy ho zastavila policajná hliadky, ktorá u neho vykonala dychovú skúšku na alkohol.

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,37 mg/l čo je v prepočte 2,85 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.


Policajti chytili v uplynulom týždni až 30 vodičov pod vplyvom alkoholu

V 23. týždni roka 2019 odhalili policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby celkom 30 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol  alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

  • 13 vodičov s výsledkom nad jedno promile
  • 17 vodičov s výsledkom do jedného promile
  • 1 vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške
  • 5 vodičov pod vplyvom alkoholu spôsobilo dopravnú nehodu

Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 26 vodičov nemotorových vozidiel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina