Výmena parných rozvodov v Žiline dočasne obmedzí aj niektoré parkovacie miesta na Solinkách


Foto: Výmena parných rozvodov v Žiline dočasne obmedzí aj niektoré parkovacie miesta na Solinkách Foto: Plánovaná trasa výmeny rozvodov a zasiahnuté parkovacie miesta. Zdroj: ŽT

V apríli začala v Žiline prvá etapa výmeny parných rozvodov za horúcovodné, ktorú realizuje Žilinská teplárenská, a.s. Trasa realizovanej výmeny prechádza z východiskového bodu teplární cez sídlisko Solinky, v dôsledku realizácie výmeny budú ovplyvnené aj niektoré parkovacie miesta na žilinskom sídlisku.

„Týka sa to hlavne ulíc Gaštanová, Platanová a Dubová. V súčasnosti nevieme presne povedať o koľko miest pôjde, keďže na tieto úseky ešte nie je realizačný projekt. Plánovanú trasu realizácie výmeny potrubia a s označením dotknutých parkovacích miest zobrazuje ortofotomapa,“ uviedla Alexandra Hrnková zo spoločnosti. 


Okrem dočasného obmedzenia parkovacích miest budú musieť obyvatelia strpieť aj odstávku tepla, nakoľko nový horúcovod bude v pôvodnej trase bývalého parovodu. Presnejšie časy a termíny odstávok budú komunikovať obyvateľom bytov správcovské spoločnosti. 

„Uvedená rekonštrukcia výmeny potrubia bude realizovaná v etapách. Každá etapa bude v trvaní približne 6 týždňov - výkop, demontáž potrubia, montáž nového potrubia a demontáž a montáž odovzdávacích staníc tepla, pričom ide o odovzdávacie stanice tepla správcovských spoločností  Bytterm a OSBD a taktiež tých, ktoré sú vo vlastníctve samostatných odberateľov,“ potvrdila Hrnková.

Žilinská teplárenská nebude počas výmeny rozvodov zabezpečovať parkovacie plochy, obyvatelia Soliniek teda musia počítať s dočasným znížením ich počtu: „Vzhľadom k akútnemu nedostatku parkovacích miest na sídliskách nedokážeme na dané obdobie zabezpečiť náhradné parkovacie plochy. Za trpezlivosť a pochopenie vopred ďakujeme.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu