Cyklotrasa vznikne aj na druhej strane Váhu medzi Budatínom a Vodným dielom, napojí sa na podchod


Foto: Cyklotrasa vznikne aj na druhej strane Váhu medzi Budatínom a Vodným dielom, napojí sa na podchod
Galéria: 15 fotiek

Súčasťou cyklotrasy medzi hradmi Budatín a Strečno je už niekoľko rokov aj 3,8 kilometrov dlhý úsek BikeKia, ktorý dostal meno po partnerovi jeho výstavby - Nadácii Kia Motors Slovakia.

Tá prispela Žilinskému samosprávnemu kraju na výstavbu úseku, ktorý bol postupne dokončený v etapách. Za pomoci využitia štrukturálnych fondov Európskej únie teraz plánuje kraj zrekonštruovať druhú stranu Váhu, kde dnes existuje trasa so štrkovým povrchom.

Ako vyplýva zo zákazky na vybudovanie cyklotrasy medzi Budatínskym mostom a Hydrouzlom, na existujúcej komunikácii Vodohospodárskej výstavby by malo dôjsť k spevneniu jestvujúceho podsypu a zakrytie tak, aby aj táto strana mohla slúžiť okrem cyklistov korčuliarom, chodcom či vozidlám spoločnosti. 


Zdroj: uvo.gov.sk

„To bude zabezpečené spevnením komunikácií asfaltovým krytom a odvedením vôd priečnym sklonom v rozsahu prác a dodávok podľa projektovej dokumentácie a zmluvných podmienok. Jedná sa o trasu s novým výškovým a smerovým vedením. Prepája Budatínsky most s hydrouzlom pozdĺž komunikácie I/18 na Ľavobrežnej ulici. Začína pod Budatínskym mostom a končí na jestvujúcich komunikáciach hydrouzla,“ spresňuje popis zákazky. 

Trasa sa napojí pri podchode na Kysuckej ulici a zároveň na ňu osadia cestné a cyklozávory pre zabránenie prístupu nepovolaných vozidiel. Lehota na predkladanie ponúk uplynula 6. mája 2019, predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená na 436 800,08 EUR bez DPH. Stavebné práce by mali byť vykonané do 6 mesiacov od odovzdania staveniska. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu