Obyvateľ Mojša vyložil do smetnej nádoby na Vlčincoch stavebný odpad, mestská polícia ho pokutovala


Foto: Obyvateľ Mojša vyložil do smetnej nádoby na Vlčincoch stavebný odpad, mestská polícia ho pokutovala Foto: ilustračné

Mestská polícia Žilina prijala ešte začiatkom apríla, v čase okolo 20:30 hod., hlásenie zo sídliska Vlčince ohľadom zaplnenia smetnej nádoby veľkým množstvom odpadu. Podľa oznamovateľa zaplnil neznámy vodič takmer polovicu nádoby a následne odišiel. Evidenčné číslo vozidla si obyvateľ poznačil a poskytol ho mestským policajtom.

„Hliadkou MP na mieste zistené, že sa pravdepodobne jedná o odpad spadajúci do kategórie stavebný. OS MP lustráciou zistený majiteľ vozidla Július H., bytom Mojš, ktorý bol vo veci telefonicky kontaktovaný. Na základe telefonického rozhovoru sa menovaný vrátil späť na miesto,“ uvádza k prípadu mestská polícia na webe.

Dotyčný vodič bol za porušenie VZN mesta Žiliny 16/2018 doriešený v blokovom konaní. Odpad musel následne zo smetnej nádoby odstrániť. Hliadka mužovi odporučila využitie zberného dvora v mieste trvalého bydliska.

Na žilinských sídliskách z času na čas dochádza k podobným prípadom. Zvyčajne sa takto obyvatelia okolitých obcí zbavujú rôznych odpadov, ktoré namiesto do zberného dvora vyložia do nádob určených na komunálny odpad.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina