Bedmintonisti zo Žiliny majú za sebou prvé kolo v novej lige, v Púchove sa v konkurencii nestratili


Foto: Bedmintonisti zo Žiliny majú za sebou prvé kolo v novej lige, v Púchove sa v konkurencii nestratili Foto: Bedminton AC UNIZA Žilina

Žilinskí bedmintonisti využili právo postupu, keďže minulý rok jednoznačne vyhrali III. ligu, a v sezóne 2019 štartujú v II. lige zmiešaných družstiev západnej oblasti.

Rozdiel líg je značný, zvlášť túto sezónu je II. liga na západe výnimočne silná, pretože do extraligy sa namiesto ôsmych družstiev prihlásilo iba sedem, aj z toho sú štyri košické. Veľa hráčov, ktorí ešte pred rokom hrali extraligu, tento rok našli uplatnenie v II. lige. Niektoré kluby sa dokonca posilnili aj hráčmi z Českej republiky. Bedmintonový oddiel AC UNIZA Žilina však nemá ani domácich a už vôbec nie zahraničných legionárov.

II. liga bude mať štyri kolá, z ktorých prvé sa konalo v nedeľu 24. marca v Púchove a v Bratislave. Žilinčania sa predstavili v Púchove v oslabenom zložení. Kvôli zdravotným dôvodom chýbal skúsený Milec a mladý Kianička, čo sa prejavilo na výsledkoch. Napriek tomu sa Žilinčania nestratili:

BKR Púchov - AC UNIZA Žilina 6:2

RODON Klenovec - AC UNIZA Žilina 4:4


Lokomotíva Banská Bystrica - AC UNIZA Žilina 3:5

Vzhľadom na to, že Klenovec s Banskou Bystricou vo vzájomnom zápase remizovali, AC UNIZA vyšla v Púchove ako druhé najúspešnejšie družstvo. V priebežnej tabuľke im po prvom kole patrí 4. miesto po družstvách DBK Bratislava, BKR Púchov a BK MI Trenčín

V tomto roku aj sa predstaví aj žilinské Béčko

V štvrtej lige môžeme vidieť hrať tím AC UNIZA Žilina B, kde stálych členov klubu ako Mayer, Egriová, Fekečová, Monošiová, doplnili kysuckí hráči: Drexler, Egri, Jantulík, Lacko, Palica a Trubačík. Po prvých dvoch kolách má žilinské B-čko na konte tri výhry a tri prehry. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bedminton AC UNIZA Žilina