Na križovatke Hálkova - Veľká Okružná dochádza k zmenám, zajtra vymenia svetelnú signalizáciu


Foto: Na križovatke Hálkova - Veľká Okružná dochádza k zmenám, zajtra vymenia svetelnú signalizáciu
Galéria: 6 fotiek
Foto: ilustračné

Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva PZ v Žiline informuje vodičov o zmenách a úpravách cestnej svetelnej signalizácie v križovatke ulíc Hálkova - Veľká Okružná v meste Žilina. V sobotu 23. marca 2019 bude na tejto križovatke realizovaná výmena návestidiel cestnej svetelnej signalizácie, v dôsledku čoho dôjde k zmene svetelných signálov.

Dôvodom je realizácia preferencie vozidiel MHD v Žiline. Na ulici Hálkova pred križovatkou s ulicou Veľká Okružná zo smeru od mimoúrovňovej križovatky „RONDEL“ dôjde na návestidlách k úprave svetelných signálov trojfarebnej sústavy a to tak, že existujúce smerové signály (rovno a vľavo, vpravo) budú upravené na signály s plnými svetlami.

„Zároveň pripomíname, že v tejto súvislosti je potrebné v predmetnej križovatke venovať zvýšenú pozornosť pri odbočovaní vľavo z ulice Hálkova pri jazde s vozidlom v smere od mimoúrovňovej križovatky „ RONDEL“ na ulicu Veľká Okružná, kde nastane povinnosť dávať prednosť v jazde protiidúcim vozidlám jazdiacom zo smeru od ulice Hálkova k mimoúrovňovej križovatke „RONDEL“,“ informoval okresný dopravný inšpektorát.

Vzhľadom na horeuvedené skutočnosti polícia dôrazne žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenie pozornosti pri prechádzaní touto križovatkou a o rešpektovanie uvedených zmien.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu