Väčšina výtlkov na Ľavobrežnej bola opravená, SSC sa zatiaľ nevyjadrila, kedy položí nový koberec


Foto: Väčšina výtlkov na Ľavobrežnej bola opravená, SSC sa zatiaľ nevyjadrila, kedy položí nový koberec Foto: Facebook

Od začiatku roka nás množstvo vodičov upozorňovalo na nebezpečné úseky Ľavobrežnej ulice, kde sa miestami vytvorili až 15-centimetrové diery. Výtlky na vozovke niekoľko týždňov ohrozovali bezpečnosť vodičov, pričom mnohí si na nich poškodili nielen pneumatiky ale aj disky kolies. Správca cesty sa v závislosti od počasia snažil najkritickejšie úseky postupne opravovať.

K dnešnému dňu je väčšina dier odstránená, celkový stav cesty ale nie je najlepší. Na jeseň minulého roka boli zrealizované práce na kompletnej obnove asfaltového krytu vozovky. Na úseku od hypermarketu Tesco až po zložitú križovatku pri estakáde sa pracovalo aj po nociach. Po niekoľkých dňoch obmedzení sa vodiči napokon dočkali novej asfaltovej vozovky, zatiaľ však len v jednej polovici - v smere z Košíc na Bratislavu.

Po otázkach vodičov sme sa v tom čase pokúšali získať informácie o tom, či budú práce prebiehať aj na opačnej strane frekventovanej štvorprúdovej cesty, ktorou denne prejdú tisíce áut. Nepodarilo sa nám však skontaktovať s nikým zo Slovenskej správy ciest. Podľa našich informácií od žilinskej polície sa hovorilo predbežne o plánoch na jar 2019, oficiálny termín ale zatiaľ určený nebol.


Začiatkom marca sme sa znovu pokúšali osloviť SSC, kde opätovne nikto nedvíhal telefón a pri mailovej komunikácii sa nám dokonca správy vrátili. O dva dni nám hovorkyňa spoločnosti Lucia Karelová uviedla, že situáciu preverí a informácie odošle mailom.

Odvtedy sme nič nové v tejto veci nezistili a rovnako nepomohlo ani oslovenie Okresného úradu Žilina či polície v Žiline. Preto je zatiaľ neisté, kedy a či vôbec bude vykonaná obnova asfaltového krytu vozovky na druhej časti Ľavobrežnej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu