Na križovatkách v Žiline menia signalizáciu pre peších v rámci projektu preferencie MHD


Foto: Na križovatkách v Žiline menia signalizáciu pre peších v rámci projektu preferencie MHD

V meste Žilina aktuálne prebieha realizácia preferencie vozidiel VOD na svetelných križovatkách, počas ktorej dochádza aj k výmene svetelnej signalizácie pre peších na priechodoch pre chodcov. Pôvodné menšie žlté skrinky s tlačidlom na upovedomenie o chodcovi na prechode nahradili väčšie modré. K výmene už došlo aj na križovatke pri Úrade Žilinského samosprávneho kraja.

Svetelná signalizácia funguje len počas určitých časových úsekov. „Signalizácie pre chodcov na križovatke Suvorovova – Fándlyho – Komenského sú sfunkčnené a fungujú v plnej prevádzke. Signalizácia je v prevádzke od 7:00 do 9:00, a od 14:00 do 16:00. Počas víkendov svieti blikajúca žltá,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.


Výmena sa týka spolu deviatich križovatiek: 

Hálková - Veľká okružná
Komenského - Veľká okružná
Aupark - Veľká okružná
Spanyolova - Veľká okružná
Ul. 1. Mája - Predmestská - Veľká okružná
Komenského - Fándlyho - Suvorovova
Spanyolova - Fándlyho
Košická - výjazd od Tesca
Košická - Ľavobrežná - Nemocničná 

Na spomínanej križovatke Suvorovova – Fándlyho – Komenského sa v budúcnosti očakávajú aj ďalšie zmeny, neďaleko vzniká rezidenčný projekt Malá Praha.

Križovatka sa bude rozširovať o jazdné pruhy a vymení sa kompletná kabeláž s doplnením o smerové signály. O presnom termíne realizácie ešte nevieme, je možné, že rekonštrukcia je spojená s ukončením spomínaného bytového komplexu,“ dodala Zigová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu