Krajský riaditeľ polície v Žiline rozdával slušným vodičom žolíka, využiť ho môžu do konca roka


Foto: Krajský riaditeľ polície v Žiline rozdával slušným vodičom žolíka, využiť ho môžu do konca roka
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia

Prezídium Policajného zboru pripravilo v spolupráci so všetkými ôsmimi krajskými riaditeľstvami špeciálnu dopravnú akciu zameranú na odmenenie slušných vodičov. Počas 11 mesiacov roka 2018 došlo na slovenských cestách celkom k 12 634 nehodám, pri ktorých zahynulo až 208 ľudí. Nehodám často predchádzali nezmyselné a nezodpovedné ľudské zlyhania.

Slovenská polícia sa preto rozhodla symbolicky oceniť tých, ktorí jazdia rozvážne, myslia na druhých a pravidlá cestnej premávky nie sú pre nich nutným zlom. Symbolického žolíka odovzdávajú policajti vodičom v dňoch od 20. do 27. decembra.

Akcie sa v Žiline zúčastnil dokonca aj samotný krajský riaditeľ polície Aurel Gonščák. Ten vodičom a vodičkám osobne odovzdal žolíka, poďakoval im za zodpovednú a ohľaduplnú jazdu a poprial im pekné sviatky a vždy šťastný návrat z ciest domov. 

„Hliadky dopravnej polície budú v spomínanom termíne odmeňovať po celom Slovensku tých vodičov, ktorých spôsob jazdy vyhodnotia pozitívne. „Hliadky šťastia“ odmenia vodičov formou žolíka, na ktorý napíšu evidenčné číslo vozidla slušného vodiča. Keďže aj slušní vodiči nie sú neomylní a občas sa im pritrafí menší prehrešok, budú môcť tohto žolíka použiť v prípade, ak spáchajú priestupok, za ktorý môžu podľa zákona o cestnej premávke dostať nielen finančnú pokutu, ale aj napomenutie. V prípade použitia žolíka tak budú napomenutí a pokute sa vyhnú. Platnosť žolíka je do konca kalendárneho roka 2018,“ informuje o akcii polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia