Mladíci na Orave napadli taxikára, ukradli mu vozidlo a neskôr ho zapálili


Foto: Mladíci na Orave napadli taxikára, ukradli mu vozidlo a neskôr ho zapálili
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Policajtom na Orave sa podarilo zadržať dvojicu podozrivých zo zločinu lúpeže, ktorého sa mali dopustiť počas uplynulého víkendu. Najskôr napadli taxikára, neskôr mu ukradli vozidlo, ktoré potom zapálili.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 19 ročného Maroša (z okresu Námestovo) a 16 ročného mladistvého zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení muži mali počas uplynulého víkendu v obci Mútne, okres Námestovo fyzicky napadnúť 55 ročného vodiča taxislužby, ktorý prišiel na osobnom motorovom vozidle Škoda Rapid. Následne sa mali zmocniť vozidla taxislužby a odísť s ním do miestnej časti obce Mútne, kde ho mali podpáliť,“ potvrdil policajný hovorca Radko Moravčík. 

Pri napadnutí utrpel taxikár poranenia, ukradnutím a zapálením vozidla mu vznikla škoda viac ako 18-tisíc eur. Bližšie okolnosti prípadu vyšetruje polícia, starší z mužov by mal na návrh vyšetrovateľa putovať do väzby.

„Po oznámení skutku a vykonaných opatreniach boli obaja obvinení muži zadržaní. Napadnutý taxikár utrpel zranenia s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. Poškodením motorového vozidla a vecí v ňom vznikla predbežná škoda vo výške 18.270.-€. Na staršieho z obvinených mužov spracoval vyšetrovateľ Policajného zboru podnet na návrh na jeho vzatie do väzby, dodal Moravčík. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina