Operačná sála na ortopédii v žilinskej nemocnici prešla obnovou, nové vybavenie spresní výkony


Foto: Operačná sála na ortopédii v žilinskej nemocnici prešla obnovou, nové vybavenie spresní výkony
Galéria: 3 fotky
Foto: FNsP Žilina

Priestory operačnej sály na oddelení ortopédie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina prešli čiastočnou rekonštrukciou. Okrem vymaľovania priestorov zainvestovala nemocnica aj do novej operačnej lampy a pribudla tiež moderná artroskopická veža.

„Vďaka modernizácii sa nám podarilo zvýšiť komfort prostredia, ale tiež kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Nové prístrojové vybavenie nám umožňuje realizovať presnejšie výkony. Postupne sa v nemocnici snažíme obnoviť nielen izby, čakárne a ambulancie, no i operačné sály, aby sme vytvorili zdravotníkom lepšie podmienky a tí mohli jednoduchšie pomáhať našim pacientom,“ uviedol generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek.


Celkové investície na obnovu operačnej sály boli vo výške 18 500 €

Nová operačná lampa umožňuje flexibilnejšiu manipuláciu so svetlom počas ortopedických operácií, čím dochádza k ich celkovému skráteniu. Lekári tak získali lepšie podmienky na vykonávanie svojej práce a navyše nemusia strácať čas dlhým nastavovaním osvetlenia.

„Svetlo je ostrejšie a je možné ho presnejšie cieliť do operačného poľa. Pociťujeme výraznejší rozdiel najmä z hľadiska komfortu pre operatéra, zákroky sú rýchlejšie, nemusíme sa zdržiavať náročným nastavovaním osvetlenia a znižujeme tým aj riziko vzniku infekcie,“ zdôraznil zástupca primára oddelenia chirurgie Augustín Majcher.

Nová lampa pozostáva zo studených LED svetiel, vďaka čomu dochádza aj k úspore energií a nemocnica šetrí finančné prostriedky. „Veľký prínos má zároveň moderná artroskopická veža s novými optikami a inštrumentáriom. Používame ju štandardne pri artroskopiách kolena, ramena a tiež pri operáciách menších kĺbov, ako je členok a lakeť,“ doplnil A. Majcher.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina