Minister dopravy a výstavby SR dnes na kontrolnom dni v tuneli Višňové prejavil nespokojnosť


Foto: Minister dopravy a výstavby SR dnes na kontrolnom dni v tuneli Višňové prejavil nespokojnosť Foto: Minister dopravy a výstavby SR

Na dnešnom kontrolnom dni vyjadril minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek nespokojnosť s celkovým postupom prác. Minister kontrolný deň avizoval krátko po tom, ako sa podarilo preraziť obe rúry tunela Višňové. Zarážajúce je podľa jeho slov, že sa nestavia na všetkých objektoch, kde je vydané stavebné povolenie. 

„Aby ste vedeli, tento stavebný objekt má 226 objektov, v tomto momente sa stavia na dvadsiatich. Právoplatné stavebné povolenia sú vydané na 75 objektov, pýtam sa, prečo sa nestavia na všetkých týchto objektoch. Mám taký pocit, že tu nejde všetko tak, ako by malo,“ dodal Érsek. Jeho cieľom je minimalizovať meškanie. 

„Mám obavy, že ak takto budú pokračovať, takýmto tempom sa to bude zbytočne naťahovať. Neviem kedy sa táto stavba ukončí, ale robíme všetko pre to. Nevedia mi povedať, kedy bude ukončenie križovatky ani celé dielo. Keď z 226 objektov stavajú na 20, tak asi niekde je chyba. Túto chybu musíme do mesiaca rozlúsknuť,“ dodal minister. 


Ministerstvo zároveň informovalo o tom, že Érsek zadal generálnemu riaditeľovi Národnej diaľničnej spoločnosti úlohu, aby zriadil komisiu za účasti expertov zo strany NDS, nezávislého dozoru aj oboch zástupcov zhotoviteľa, ktorá navrhne postupy, ako zdynamizovať stavbu, odstráni problémy. Minister bude naďalej venovať stavbe zvýšenú pozornosť a sledovať jej vývoj v pravidelných intervaloch.

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu