V Žiline sa opäť objavili návnady pre psy, tentokrát na Hlbokej ceste


Foto: V Žiline sa opäť objavili návnady pre psy, tentokrát na Hlbokej ceste Foto: ilustračné - pixabay.com

Dňa 21. februára 2018 sme vás informovali o tom, že na žilinskom sídlisku Vlčince sa objavili návnady s otravou pre psy, ktoré tam niekto umiestnil v lokalitách ulíc Varšavská, Martinská a Gemerská. Do redakcie sa nám ozvali majitelia dvoch psíkov, ktorí sa priotrávili pravdepodobne otravou na potkany, ktorá bola súčasťou návnad.

Ubehli necelé dva týždne a čitateľka narazila na podobné návnady, ktoré boli porozhadzované medzi Vlčincami 1 a 4 na ulici Hlboká. „Pod ihriskom pre deti som našla veľkú návnadu so surového mäsa spolu s granulami. Pochybujem, že to spravil niekto len pre to, aby nakŕmil okoloidúce zvieratá,“ uviedla čitateľka Monika.

Pri venčení svojho psíka si všimla návnady, na mieste ich pozbierala. Podobné praktiky využívajú ľudia, ktorí sú znechutení zo znečisteného okolia. Na tom sa podieľajú nepoctiví psíčkari, riešením však nie je otrava zvierat, ktoré konanie svojich majiteľov nevedia ovplyvniť. Navyše, otráviť sa môžu aj psíky poctivých “zberačov”.

„Zarazilo ma aj množstvo, pri odpratávaní sa to zmestilo do dvoch veľkých sáčkov. Chápem ľudí, ktorí sa hnevajú na tých, čo po svojich psoch neupratujú. Aj mňa to veľmi hnevá, ale väčšina z nás si po svojich miláčikoch poctivo upratuje a na takého návnady sa bohužiaľ chytia aj nevinní,“ dodala čitateľka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu