27-ročný muž sa predávkoval liekmi, policajtom sa ho našťastie podarilo včas nájsť a zachrániť


Foto: 27-ročný muž sa predávkoval liekmi, policajtom sa ho našťastie podarilo včas nájsť a zachrániť Foto: Polícia SR

Vďaka profesionálnej súčinnosti viacerých policajných zložiek z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline sa podarilo zachrániť ľudský život.

V noci z utorka na stredu 6. decembra prijalo operačné stredisko Polície v Žiline oznámenie z tiesňovej linky 112, kde mal istý občan oznámiť, že jeho priateľ mu telefonoval a povedal, že sa predávkoval liekmi. Oznamovateľ však presnú totožnosť ani bydlisko osoby neuviedol.

„Operačné stredisko preto spoločne s policajtmi z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca vykonali množstvo preverovacích úkonov za účelom zistenia totožnosti osoby a jej miesta pobytu. Po vykonaných previerkach bolo zistené, že osoba sa má nachádzať v bytovom dome v obci Raková, okres Čadca,“ uvádza žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Zasahujúci policajti využili oprávnenie v zmysle zákona a za pomoci privolaných hasičov otvorili byt. Tam už našli na zemi ležať 27-ročného muža, ktorý bol našťastie pri vedomí. Muž bol odovzdaný prítomným zdravotníkom, ktorí ho previezli do nemocnice.

Policajti svojím koordinovaným a profesionálnym zásahom naplnili svoje poslanie a zachránili život 27-ročnému mužovi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina