Krajský poslanec upozornil na znemožnený vjazd záchranárov na cyklotrasy pri Váhu


Foto: Krajský poslanec upozornil na znemožnený vjazd záchranárov na cyklotrasy pri Váhu Foto: Martin Barčík

Poslanec VÚC Žilina Martin Barčík, ktorý je zároveň poslancom Mestského zastupiteľstva v Žiline, upozornil prostredníctvom svojho Facebooku na nemožnosť prístupu záchranárov na cyklotrasy popri rieke Váh. Podľa jeho slov došlo na jednom z frekventovaných úsekov k nehody cyklistky, ku ktorej sa následne nemohla dostať posádka záchrannej zdravotnej služby.

„Cyklotrasa medzi Budatínskym hradom a Vodným dielom sa teší čoraz väčšej obľube. Nedávno sa na tomto frekventovanou úseku stala nehoda. Cyklistka v snahe vyhnúť sa spadla až k Váhu. Zranila sa a zasahovala rýchla zdravotná pomoc,“ uvádza v popise. Sanitka sa podľa jeho slov napokon k zranenej cyklistke dostala.

Na základe tejto udalosti požiadal poslanec Barčík predsedu ŽSK o vyjadrenie, k situácii prístupu RZP na cyklotrasu. Jedným z možných riešení by bolo otvorenie rampy, ktorá sa nachádza v mestskej časti Budatín. Ľudia sa ale obávajú, že potom by začali cyklochodníky využívať rybári so svojimi autami.

Finálne riešenie je v kompetencii Žilinského samosprávneho kraja, ktorý by mal k podanej interpelácii zaujať stanovisko.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu