VIDEO: K incidentu na hokejovom zápase sa vyjadrili aj z HK Nitra, fanúšik má doživotný zákaz


Foto: VIDEO: K incidentu na hokejovom zápase sa vyjadrili aj z HK Nitra, fanúšik má doživotný zákaz

Počas štvrtého semifinálového zápasu play off Tipsport ligy došlo na žilinskom zimnom štadióne k incidentu, pri ktorom vybuchol delobuch. Výbuch nastal v 51. minúte zápasu v sektore hostí, ktorý bol krátko na to vyprázdnený. Takéto správanie je podľa hráčov aj niektorých fanúšikov neakceptovateľné. Hokejový klub HK Nitra sa k udalosti vyjadril a vinníka potrestal doživotným zákazom vstupu na domáce zápasy.

Časť stanoviska HK Nitra, ktoré zverejnila TASR

„HK Nitra ostro odsudzuje všetky nešportové prejavy v hľadisku, ktoré sa vyskytli vo včerajšom (8. apríla, pozn.) zápase. Zároveň sme však hrdí a pyšní na náš fanklub a našich priaznivcov, ktorí sú najlepší na celom Slovensku. Aj na včerajšom zápase v Žiline ich bolo prítomných približne 500. Veľmi nás mrzí, že jeden človek hodením svetlice a dvoch delobuchov pokazil dojem a celý športový zážitok zvyšným 500 ľuďom. Vinník bol aj vďaka našim fanúšikom odhalený a prevezený na policajnú stanicu. Je to človek, ktorý na hokej chodí zriedkavo. Na zápas do Nitry sa však už nedostane. HK Nitra mu udelil doživotný zákaz vstupu na štadión.“


Pre jedného výtržníka pykali všetci fanúšikovia hostí

Po výbuchu delobuchu rozhodcovia na pol hodinu prerušili zápas. Organizátor dal sektor hostí vyprázdniť a tak muselo takmer 500 fanúšikov Nitry opustiť štadión. V sektore sa nachádzalo množstvo slušných fanúšikov, či rodiny s deťmi a starší ľudia. Všetci títo fanúšikovia v nitrianskych dresoch, ktorí žijú hokejom, tak museli pykať za jedného výtržníka.

Klub sa zaviazal, že urobí všetko pre to, aby sa na zápasoch cítili fanúšikovia bezpečne a mali radosť zo športových zážitkov. Vedenie klubu bude nekompromisné voči výtržníkom a vynaloží všetko úsilie na to, aby ich dostalo zo štadiónov preč.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu