Po upozornení na problém, prišli pracovníci odstrániť asfaltový postrek z panelákových vchodov


Foto: Po upozornení na problém, prišli pracovníci odstrániť asfaltový postrek z panelákových vchodov Foto: čitateľ

Pre pár dňami sme vás informovali o tom, ak sa na nás obrátil čitateľ Zdeno s nepríjemným problémom, ktorý pretrváva v časti Soliniek v súvislosti s rekonštrukciou chodníkov. Pri nej totiž používa zhotoviteľ asfaltový postrek, a ten spôsobuje vrásky na čele ľuďom bývajúcim v okolitých panelákoch. Obyvatelia Soliniek si totiž nedobrovoľne nosia časť postreku so sebou do bytu.

Postrek bolo možné očistiť technickým benzínom, no daňou za to bol zápach v byte, ktorý sa v zimných mesiacoch pri domácnosti s deťmi veľmi ťažko vetrá. Vedenie Mesta Žilina sa občanom Soliniek ospravedlnilo a poprosilo ich o strpenie stavebných prác.

Netrvalo to však dlho a pod oknami bytov sa objavili aj pracovníci spoločnosti Žilinské komunikácie. Tí prišli odstrániť asfaltový postrek z vchodov bytových domov. S pomocou benzínu vyčistili všetky vchody, v ktorých obyvatelia bojovali s problémom. 

„Napísal som aj pánovi primátorovi poďakovanie, že zmobilizoval ľudí tak rýchlo. Aspoň to zmierni naše starosti s neustálym čistením,“ dodáva na záver čitateľ Zdeno.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu