Po desiatkach rokov zakryli kanál na Hlbokej, zápach zmizol po 40 rokoch


Foto: Po desiatkach rokov zakryli kanál na Hlbokej, zápach zmizol po 40 rokoch
Galéria: 3 fotky

Na Hlbokej ceste bojovali obyvatelia Vlčiniec dlhé roky s nepríjemným zápachom, ktorý vychádzal z jedného kanála. Jeho polohu môžete vidieť na mape na titulnej fotografii. Nakoniec sa, koncom novembra, podarilo odstrániť nepríjemný puch, s ktorým sa museli obyvatelia pasovať denne.

„Dlhé roky som bola aj ja svedkom, že na Hlbokej ceste na Vlčincoch 4 sa šíri zápach z kanála. Neuvedomila som si, že ako občan sa môžem o túto záležitosť zaujímať a snažiť sa niečo s tým urobiť. Bolo to hádam aj preto, že nebývam v bezprostrednej blízkosti a vždy som okolo len prechádzala,“ uviedla poslankyňa MZ v Žiline Iveta Martinková.

Problém sa podarilo vyriešiť v relatívne krátkom čase po začatí upozorňovania na nevyhovujúci stav. „V pozícii poslanca je zrazu všetko inak. Pozerám sa na veci cez optiku človeka - občana, čo býva blízko a ktorého môže takýto stav vyložene otravovať. A tak som sa začala aktívne o záležitosť zaujímať. Písala som na mesto aj na SEVAK, poslala som fotografiu a označila miesto aj v googlemaps. Chcelo to niekoľko mailov, niekoľko telefonátov a jedno osobné jednanie na mestskom úrade. A stalo sa,“ dodala Martinková.

Obyvatelia si zmiznutie zápachu všimli okamžite, trval vraj 40 rokov

Niektorí občania, ktorí žiju v predmetnom mieste, si zmenu všimli takmer okamžite. Podľa ich slov vychádzal zápach z kanála po dobu približne 40 rokov. Niektorí Žilinčania prechádzajú miestom denne, aj preto sú za riešenie vďační.

„Napísalo mi niekoľko občanov, že mi ďakuje, lebo po štyridsiatich rokoch sa tento zápach odstránil. Samej sa mi nechce veriť, že to trvalo 40 rokov. Hlavné však je, že sa všetko na dobré obrátilo a našich občanov,ktorí tam bývajú a tiež tých, ktorí tadiaľ prechádzajú dnes zápach z kanála už neobťažuje,“ uzavrela mestská poslankyňa.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu