Žilinčanke prišlo náhle nevoľno. Mužovu cestu k nej na Hájik urýchlila policajná hliadka PMJ


Foto: Žilinčanke prišlo náhle nevoľno. Mužovu cestu k nej na Hájik urýchlila policajná hliadka PMJ Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

„Pomáhať a chrániť“ – aj hliadka žilinskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) koná v zmysle známeho hesla slovenskej polície. O pomoc ju v daždivý deň požiadal muž, ktorý sa potreboval urýchlene dostať k svojej manželke do mestskej časti Hájik.

Žilinčanka totiž v telefonickom rozhovore povedala svojmu mužovi, že jej prišlo nevoľno. Muž za ňou preto ihneď vyrazil, pričom od ulice Martina Rázusa, neďaleko centra mesta, ho sprevádzala aj spomínaná hliadka.

Zapli sa zvukové aj výstražné svetelné znamenia a cesta za ženou v zlom zdravotnom stave tak bola podstatne rýchlejšia. V rovnakom čase pritom smerovala na Hájik aj sanitka.

„Patrí im veľká vďaka, odviedli profesionálnu prácu. Ešte raz ďakujem,“ chváli pohotové konanie policajných príslušníkov Žilinčan. Polícia zároveň zverejnila na sociálnej sieti video z udalosti, a tak aj verejnosť môže vidieť, ako sprevádzanie vyzerá z pohľadu mužov zákona. Nájdete ho po kliknutí SEM.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu