Diaľničiari po sviatkoch začnú s údržbou tunela Horelica. V tieto dni cezeň neprejdete


Foto: Diaľničiari po sviatkoch začnú s údržbou tunela Horelica. V tieto dni cezeň neprejdete Foto: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Pred sviatkami na slovenské cesty vyrazilo veľké množstvo áut. So zvýšenou intenzitou dopravy však Národná diaľničná spoločnosť (NDS) ráta aj priamo počas Veľkej noci. Na Zelený štvrtok bola situácia v premávke vo viacerých mestách kritická, no zvýšený nápor sa očakáva tradične aj počas Veľkonočného pondelka.

Z uvedeného dôvodu NDS prosí motoristov o dôslednosť a ohľaduplnú jazdu. „Sčítače intenzít dopravy totiž počas veľkonočných sviatkov zaznamenávajú nárast vozidiel aj o viac ako 40% oproti ostatným dňom,“ spresňuje diaľničná spoločnosť.

Tá zároveň oznamuje blížiaci sa pravidelný servis v diaľničných tuneloch, ktorý dočasne obmedzí premávku. K údržbe a kontrole technológií však pristúpia až po rušnom období na cestách, teda v apríli. 

Servis prebehne na západe v tuneli Sitina, na východe v tuneloch Bikoš a Prešov, no so zmenou by ste mali rátať aj na Kysuciach v diaľničnom tuneli Horelica. Ten bude neprejazdný v noci od 11. do 12. apríla v čase od 22:00 do 5:00 hod. Na dlhšiu dobu ho uzavrú aj večer 12. apríla o 20:00 hod., pričom opäť otvorený bude až 14. apríla o 20:00 hod.

„Doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie,“ dopĺňa na záver NDS.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu