SEVAK predlžuje platnosť generálneho pardonu. O odpustenie pokút je veľký záujem


Foto: SEVAK predlžuje platnosť generálneho pardonu. O odpustenie pokút je veľký záujem Foto: Ilustračné/sevak.sk

Spoločnosť Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a. s. (SEVAK) ešte v úvode roka oznámila udelenie generálneho pardonu pre osoby, ktoré sa neoprávnene bez uzatvorenia zmluvy pripojili na verejnú kanalizáciu. Ten mal byť pôvodne producentom uplatňovaný do konca marca, z dôvodu veľkého záujmu sa však spoločnosť jeho platnosť rozhodla predĺžiť do 30. apríla 2024.

Každý, kto svoju odpadovú vodu nelegálne odvádza do verejnej kanalizácie v meste či obci, porušuje zákon. Za takéto vypúšťanie hrozí podľa vodárenskej spoločnosti fyzickým osobám pokuta do výšky 829 eur a právnickým osobám až do 16 596 eur.

„Veríme, že s cieľom vyhnúť sa zvýšeným poplatkom a pokutám, využijete možnosť legalizácie pripojenia uzatvorením zmluvného vzťahu. Naše zákaznícke centrá sú vám k dispozícii,“ uvádza spoločnosť na svojom webovom sídle.



Nie ste si istý, či za odvedenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou platíte? Potrebný údaj si môžete overiť podľa návodu, ktorý nájdete po kliknutí SEM. Ak ste zistili, že konáte protiprávne, ďalej sa riaďte postupom pre odberateľov, čím predídete zbytočným poplatkom či pokutám.

Fyzické aj právnické osoby zároveň v prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa generálneho pardonu môžu kontaktovať vodárenskú spoločnosť na emailovej adrese generalnypardon@sevak.sk. Dostupná je naďalej aj adresa podatelna@sevak.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu