VIDEO: Pridával, aby nemusel zastaviť na STOP-ke. Vodiči ďalej ignorujú značenie pod Rondlom


Foto: VIDEO: Pridával, aby nemusel zastaviť na STOP-ke. Vodiči ďalej ignorujú značenie pod Rondlom

Motoristov jazdiacich po žilinskom mestskom okruhu prekvapí pomaly každý deň nová kuriózna či nebezpečná situácia. Pred týždňom to bola jazda kamióna v protismere, neskôr arogantné správanie pri zbiehaní jazdných pruhov či jazda v odstavnom pruhu.

Najnovšie sa objavilo nezodpovedné správanie v úseku s dočasnou zmenou organizácie premávky. Autá prichádzajúce z okružnej križovatky Rondel tu majú od uzavretia Kysuckej ulice povinnosť zastaviť a dať prednosť všetkým vozidlám idúcim spod Rondla.

Kým jedna časť vodičov značku jednoducho nerešpektuje, ďalšia si zasa myslí, že platí pre iný pruh. Nezastavenie na STOP-ke je tu preto možné vidieť každý deň, rovnako ako aj kolízne situácie a trúbenie. V horších prípadoch jazdia autá v protismere, pričom prechádzajú cez dvojitú plnú čiaru.

Pred pár dňami zachytila palubná kamera za čelným sklom auta prípad, keď šofér červeného Fordu idúci z Rondla zrýchľoval, aby nemusel dávať prednosť. Odstup mal dostatočný a ku žiadnej kolízii našťastie nedošlo. Kamera však dokonale zachytila nezodpovednosť osoby sediacej za volantom.


„Keď som prechádzal popod žilinský Rondel, mal som tú česť vidieť arogantné správanie a nerešpektovanie značky STOP. Červený Ford začal zrýchľovať hneď ako som sa dostal na dohľad v zrkadle. Bolo vidieť, že šofér alebo šoférka nechce zastaviť,“ opisuje svoju skúsenosť Igor.

Podľa jeho slov išiel rýchlosťou okolo 57 kilometrov za hodinu. Auto, ktoré sa pred neho snažilo zaradiť na hlavnú cestu mohlo ísť odhadom sedemdesiatkou, alebo aj viac. Ak by sa Igor nachádzal o pár metrov ďalej, musel by sa vyhýbať kolízii.



Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu