Každý deň nový incident zo žilinských ciest: Jazda v odstavnom pruhu či blokovanie zipsovania


Foto: Každý deň nový incident zo žilinských ciest: Jazda v odstavnom pruhu či blokovanie zipsovania

Motoristi môžu na cestách v Žiline a okolí zažiť rôzne situácie. Niektoré sú vtipné či kuriózne, iné naopak nebezpečné alebo až život ohrozujúce. Takmer každý mesiac však prichádzajú nové a nové incidenty, ktoré vždy niečím prekvapia. 

Kto chce jazdiť po Žiline autom alebo motocyklom, musí sa často vyzbrojiť dostatočnou dávkou trpezlivosti a tolerancie. Kolóny už totiž patria ku každodennej rutine a k nim sa čoraz častejšie pridáva aj arogancia.

Najnovšie sa v stredu 13. marca objavili v skupine Dopravný servis Žilina na sociálnej sieti ďalšie dva prípady. V prvom mal vodič osobného auta značky BMW blokovať dva jazdné pruhy v mieste zbiehania pod okružnou križovatkou Rondel.

Napriek tomu, že zákon už niekoľko rokov nariaďuje povinné zipsovanie pri zbiehaní jazdných pruhov, niektorí účastníci cestnej premávky odmietajú prispieť k jej plynulosti a jazdia stredom či bránia zaradeniu. 


Druhý prípad zachytáva jazdu osobného vozidla značky Škoda. Vodič na žilinskej estakáde tu jazdil v pravom odstavnom pruhu. Následne sa zaradil do priebežného cez plnú čiaru.

Na tomto úseku sú celkovo dva pruhy, z ktorých ľavý končí pred križovatkou. Odstavný pruh je síce dosť široký na jazdu, no vodorovné aj zvislé dopravné značenie by malo vodičom jasne naznačiť, že idú nesprávne.

Za posledné dni to však ani zďaleka nie je všetko. Motoristom sa podarilo na rovnakom mieste natočiť jazdu osobného auta v protismere, alebo tiež prejazd kamióna v protismere na Ľavobrežnej ulici. Oba incidenty skončili našťastie bez nehody.


Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu