Hrad Strečno otvorí svoje brány už cez veľkonočné sviatky. Tento rok bude venovaný Žofii Bosniakovej


Foto: Hrad Strečno otvorí svoje brány už cez veľkonočné sviatky. Tento rok bude venovaný Žofii Bosniakovej Foto: Považské múzeum

Tento rok otvorí obľúbený hrad Strečno svoje brány o niečo skôr. Nadšenci histórie si môžu prvé prehliadky vychutnať už počas veľkonočných sviatkov. Lákadlom je aj nová interaktívna expozícia venovaná majiteľom a správcom hradu či vojenským dejinám, ktorá bola sprístupnená minulý rok.

Sezóna 2024 začne na hrade už v sobotu 30. marca. Tento rok budú prehliadky venované jeho najznámejšej majiteľke Žofii Bosniakovej. Návštevníci sa tak môžu tešiť okrem nádherných výhľadov z veže a výstav aj na tematické podujatia, ktoré sa budú konať počas celého roka.

Hrad bude pre verejnosť otvorený každý deň od 9:00 hod. ráno do 17:00 hod. popoludní. Prvé špeciálne podujatie So Žofiou na hrade sa uskutoční presne na 380. výročie jej smrti, teda v nedeľu 28. apríla.


„Deň detí bude zase spojený so 415. výročím jej narodenia. Počas leta nebudú chýbať obľúbené nočné prehliadky či Hradné hry Žofie Bosniakovej. Do minulosti sa hrad vráti na jesennom podujatí Cestovanie v čase a koniec sezóny si záujemcovia užijú v októbri na podujatí Noc duchov, tekvíc a strašidiel,“ sľubuje Magdaléna Lacková, hovorkyňa Považského múzea.

Počas veľkonočných sviatkov budú okrem hradu Strečno otvorené aj ostatné expozície Považského múzea, a to od 30. marca do 1. apríla. Viac informácií nájdete na stránke múzea.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu