V centre Liptovského Mikuláša útočil medveď. Starší muž má zranenú hlavu, ďalšia žena rameno


Foto: V centre Liptovského Mikuláša útočil medveď. Starší muž má zranenú hlavu, ďalšia žena rameno Foto: Martin Daniš

V Liptovskom Mikuláši došlo k ďalšiemu útoku medveďa. Ako informovali záchranári, na základe volania na tiesňovú linku boli vyslané dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci do centra mesta, kde sa pohyboval medveď.

„Nahlásené sú dve ľahko zranené osoby pri vedomí. Z toho jedna zranená osoba po strete s medveďom,“ spresňujú na sociálnej sieti. Na mieste sú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a Slovenský poľovnícky zväz. 

Pohyb medveďa sa obyvateľke mesta podarilo zachytiť na videu. V tom čase sa našťastie nachádzala v aute. Ulicou však prechádzalo mnoho peších ľudí, ktorí pred medveďom utekali a preskakovali ploty. Medveď sa mal pohybovať dokonca aj pri obchodnom centre Stopshop.

Aktualizácia, 12:54

Obyvatelia mesta by už mali byť mimo ohrozenia. „Medveď preplával cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny. Zásahový tím na odchyt medveďa už bol kontaktovaný. Informácie má mesto len sprostredkované, detailami nedisponujeme a nie sme kompetentní ich preto komentovať,“ uviedla samospráva na sociálnej sieti.

Primátor Ján Blcháč dlhodobo požaduje od príslušných orgánov riešenia tejto problematiky a od ministerstva životného prostredia bude aj v tomto prípade žiadať reakciu a aktívny prístup.


„Očakáva rozhodnutie rezortu, že budú zásahovým tímom zazmluvnení poľovníci v našom meste a okolí, ktorí budú v takýchto prípadoch k dispozícii na ochranu verejnosti, kým dorazí zásahový tím a tiež očakáva ďalšie komplexné systémové riešenie problematiky,“ doplnilo mesto vo vyjadrení. 

Aktualizácia, 13:19

Polícia spresnila, že medveď bol hliadkami vytlačený do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou. „Nateraz však nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Aktualizácia, 13:33

Podľa hovorkyne OS ZZS Petry Klimešovej záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši 49-ročnú ženu s poranením pleca i ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu