Muž z Čadce si nelegálne zadovážil viacero zbraní, policajti ich našli pri domovej prehliadke


Foto: Muž z Čadce si nelegálne zadovážil viacero zbraní, policajti ich našli pri domovej prehliadke Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na Kysuciach sa našli nelegálne držané palné zbrane. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Vo štvrtok 8. februára sa pred súd v Čadci postavil 32-ročný muž. Obvinený bol zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Počas domovej prehliadky v okrese Čadca našli policajti u tohto muža viacero nedovolene vyrobených ručných palných zbraní, ktoré boli neúplné. Okrem toho si v uplynulej dobe zadovážil aj rôzne zbraňové komponenty. Policajti mu ich odobrali na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie.


„Uvedené predmety balistického charakteru boli zaslané na expertízne skúmanie. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetnom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla polícia.

Súd vzal obvineného vo štvrtok do väzby, keďže sa obával, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať. Rozhodnutie však zatiaľ nie je právoplatné, pretože obvinený podal sťažnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu