Sulforafan: EXTRA účinná prevencia pred zákernou diagnózou


Foto: Sulforafan: EXTRA účinná prevencia pred zákernou diagnózou Foto: www.carnomed.sk

Rakovina - slovo, ktoré sa v dnešnej uponáhľanej dobe skloňuje medzi ľuďmi čoraz častejšie. O rôznych nádorových či onkologických ochoreniach a ich výskyte počúvame z každej strany, venuje sa ale dostatok pozornosti prevencii?

Dôležitým krokom v boji proti rakovine je minimalizovať riziko jej vzniku. Hoci nie je možné zaručiť stopercentnú prevenciu, dodržiavaním zdravého životného štýlu a kombináciou rôznych opatrení môžeme výrazne znížiť pravdepodobnosť vzniku týchto nebezpečných a neúprosných ochorení.

Jedným z najvýznamnejších objavov moderného výskumu je látka menom sulforafan. Tá sa skrýva v bežných krížovitých zeleninách ako brokolica či kel.

Odborníci tvrdia, že sulforafan má zásadný vplyv na náš organizmus. Okrem iného pomáha indukovať apoptózu - proces, vďaka ktorému naše bunky zomierajú prirodzene a odstraňujú sa z tela. Môže tak byť cenným nástrojom v boji nielen proti niektorým typom rakoviny ale aj iným závažným ochoreniam.

V prvej línii tohto boja stojí Sulforafan EXTRA, prípravok vyvinutý pod vedením profesorky Kataríny Horákovej - uznávanej vedkyne s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti biomedicíny.


Každá kapsula tohto prípravku obsahuje ekvivalent 5 kg mladej brokolice, pričom je 100% prírodný a vegánsky. Najnovšie štúdie potvrdzujú, že je Sulforafan EXTRA nielen účinný v boji proti zápalom, ale aj úplne bezpečný, bez vedľajších účinkov a alergénov. Jeho výroba a balenie prebieha v rámci Slovenskej republiky v najvyšších štandardoch kvality a hygieny.

Slovenský produkt s aktivovaným enzýmom myrozináza

Účinnú látku ako vôbec prvá na svete objavila, koncom 50. rokov 20. storočia uznávaná slovenská vedkyňa Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc. so svojím odborným tímom zo SAV, ktorá skúmala protirakovinový účinok prírodného sulforafanu na ľudských rakovinových bunkách in vitro.

Podľa doterajších zistení sulforafan bráni vzniku, rastu a expanzii viacerých druhov rakoviny, vrátane rakoviny prsníka, prostaty, hrubého čreva, kože, pľúc, žalúdka a močového mechúra.

Štúdie tiež dokázali, že riziko chorôb, ako je cukrovka, srdcovocievne ochorenia, žalúdočné ochorenie, neurodegeneratívne ochorenie, očné ochorenie a choroby dýchacích ciest sa používaním sulforafanu znižuje. A pomôcť môže dokonca aj pri oslabenej imunite či chronických zápaloch

Rozdiel medzi liekmi a sulforafanom pri liečbe onkologických ochorení

Sulforafan blokuje niekoľko krokov spoločne sa podieľajúcich na tvorbe rakoviny. Táto chemoprotektívna látka útočí hneď z niekoľkých strán súčasne - bráni rastu ľudských rakovinových buniek, zabraňuje pôsobeniu látok podporujúcich vznik rakoviny, tak, že „zapína gény, ktoré bránia vzniku novým rakovinovým bunkám, a „vypína” gény, ktoré pomáhajú pri jej vzniku a rozširovaní, navyše postupne zabíja kmeňové rakovinové bunky.

Pri vzniku onkologických ochorení zohráva úlohu nielen naša genetická predispozícia, ale aj veľa ďalších faktorov. Niektoré z nich ovplyvniť nevieme, no sú aj také, ktoré ovplyvniť môžeme. Zamerať sa dá na prevenciu onkologických ochorení, ktorá spočíva v nasledovaní princípov zdravého životného štýlu spolu so správnou kombináciou prírodných výživových doplnkov alebo nutraceutík.

Prípravok na dlhodobé užívanie

Originálne nutraceutikum Sulforafan EXTRA je určený na dlhodobé užívanie. Pri dvojmesačnej kúre stojí denná dávka niečo málo nad 50 centov. Ak si zvolíte štvormesačnú kúru, vyjde vás po aplikácii vernostnej zľavy ešte lacnejšie. 

Dostupný je pritom v najväčších sieťach slovenských lekární Dr. Max, BENU, Vaša aj Plus. Nájdete ho tiež na Amazon.de a ďalších platformách. 

Sulforafan EXTRA je prípravok bez zistených vedľajších účinkov, bez akýchkoľvek prísad a pomocných materiálov, farbív, sladidiel, umelých konzervantov a ️nanočastíc.

Nenájdete v ňom ani alergény a nekompatibilné látky (laktóza, lepok, histamín). Je to jediný originálny prípravok svojho druhu na trhu. Ešte stále váhate?

Komu sa odporúča dlhodobo užívať sulforafan? 

Každému, kto mal rakovinu, má v rodinnej anamnéze rakovinu alebo kto chce byť proaktívny pri znižovaní rizika rakoviny. A všetkým, ktorí majú zápalovú alebo autoimunitnú chorobu, ako je artritída, syndróm dráždivého čreva, nadváha, obezita, vysoká hladina cukru v krvi, inzulínová rezistencia, alebo majú akýkoľvek druh chronického zápalu alebo bolesti.

Pacientom s mozgovou hmlou, problémami s pamäťou, problémami so zapamätaním slov alebo inými kognitívnymi problémami, osobám s akýmkoľvek druhom depresie, úzkosti a trpiacim na vážnejšie duševné choroby ako napríklad schizofrénia. Pacientom s neurodegeneratívnymi stavmi, ako je demencia, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba či epilepsia.

Odporúča sa aj deťom alebo dospelým s poruchou pozornosti/hyperaktivity, poruchami autistického spektra alebo inými poruchami správania. A nakoniec všetkým nad 60+, ktorí to myslia s dlhovekosťou a zdravím vážne.

Zistite viac: www.carnomed.sk


Existuje niekoľko dôvodov, prečo by sme mali užívať onkopreventívne nutraceutikum Sulforafan EXTRA

Účinná prevencia rakoviny: Onkopreventívne prípravky môžu znižovať riziko vzniku rakoviny tým, že potláčajú alebo obmedzujú ďalší rast rakovinových buniek.

Podpora v prípade rizikových faktorov a predispozícií: Ľudia s vysokým rizikom vzniku rakoviny (napríklad dedičné predispozície, rodinná anamnéza, trvalé vystavenie karcinogénnym látkam) môžu mať prospech z užívania onkopreventívnych prípravkov.

Komplementárna či podporná liečba: U niektorých typov rakoviny môžu onkopreventívne prípravky pôsobiť ako doplnok k tradičnej konvenčnej liečbe, napríklad chirurgickému odstráneniu nádorov alebo pred či po chemoterapii.

Zdravý životný štýl: Niektoré onkopreventívne prípravky môžu byť súčasťou zdravého životného štýlu, ktorý zahŕňa vyváženú stravu, pravidelnú fyzickú aktivitu a minimalizáciu expozície karcinogénom.

Výskum a vývoj: Pokračujúci výskum a vývoj nových onkopreventívnych prípravkov môže priniesť nové možnosti v prevencií rakoviny a zlepšenia zdravia ľudí, vývojom nových, moderných a sofistikovaných prípravkov.

Bezpečnosť a udržateľnosť: Užívanie sulforafanu je bezpečné, bez lekárskeho predpisu a neboli zaregistrované žiadne významné vedľajšie účinky. Taktiež určený na dlhodobé užívanie. Je dôležité si uvedomiť, že rozhodnutie o užívaní špeciálnych onkopreventívnych prípravkov a nutraceutík by malo byť konzultované s lekárom a malo by byť založené na individuálnom zdravotnom stave a potrebách pacienta.

Viac informácií nájdete na www.carnomed.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: www.carnomed.sk