Päť módnych tipov, ako vybrať najlepšie nohavice pre váš typ postavy


Foto: Päť módnych tipov, ako vybrať najlepšie nohavice pre váš typ postavy

Výberom dokonalých nohavíc môžete výrazne vylepšiť váš celkový vzhľad a zvýšiť svoje sebavedomie. Avšak pri nespočetnom množstve dostupných štýlov môže byť nájdenie správneho strihu pre váš typ postavy celkom náročnou úlohou. Preto sme pre vás pripravili päť módnych tipov, ktoré vám pomôžu ľahko sa zorientovať pri správnom výbere nohavíc a tiež vám zaručia, že budete vyzerať štýlovo a budete sa vo svojom oblečení cítiť pohodlne.

Poznajte svoju postavu

Poznanie tvaru vašej postavy je prvým krokom pri hľadaní najvhodnejších nohavíc. Rôzne strihy a štýly sa hodia k rôznym postavám. V prípade postavy v tvare jablka môžu široké nohavice vytvoriť vyváženú siluetu tým, že dodajú objem dolnej polovici tela. Postavy v tvare hrušky si môžu vybrať nohavice s rovným strihom alebo nohavice typu bootcut, ktoré predĺžia nohy a vyvážia širšie boky. Dámy s figúrou v tvare presýpacích hodín zas vyzdvihnú svoje krivky vysokým pásom, zatiaľ čo atletické postavy môžu experimentovať so strihom na mieru a zúženým strihom nohavíc, ktorý im dodá elegantný uhladený vzhľad.

Zvážte materiál

Materiál, z ktorého sú nohavice ušité, je naozaj dôležitý pre pohodlie, ale aj štýl. Pre elegantný a upravený look zvoľte vlnené nohavice alebo nohavice z vlnenej zmesi, najmä počas chladnejších mesiacov. Bavlnené a ľanové tkaniny sú ideálne pre ležérnejší look, sú príjemné pre pokožku a tiež priedušné. Strečové materiály, ako sú zmesi spandexu, poskytujú pružnosť a ľahkosť pohybu, takže sú ideálne pre aktívne dámy. Vždy si vyberte látku, ktorá dopĺňa váš životný štýl a príležitosť, aby ste dosiahli správnu rovnováhu medzi komfortom a sofistikovanosťou. Nechajte sa inšpirovať napríklad tu: https://modivo.sk/c/zeny/oblecenie/nohavice/textilne-nohavice.


Venujte pozornosť pásu

Pás nohavíc dokáže jasne ovplyvniť celkový vzhľad. Nohavice s vysokým pásom sú vynikajúce na predĺženie nôh a zúženie drieku, čím vytvárajú lichotivú siluetu. Stredne vysoký pás sa hodí pre tie ženy, ktoré uprednostňujú vyvážený vzhľad, zatiaľ čo nohavice s nízkym pásom môžu dodať moderný a ležérny look. Určite si vyksúšajte nohavice s rôznymi pásmi, aby ste našli také, čo najlepšie vyhovujú vášmu typu postavy a osobnému štýlu.

Experimentujte s rôznymi dĺžkami

Dĺžka nohavíc môže váš outfit naozaj zmeniť. Pri klasických štýloch, ako sú rovné alebo široké nohavice, by mal lem siahať po špičku topánky, čím dosiahnete uhladený a šik look. Pri nohaviciach s dĺžkou po členky dbajte na to, aby siahali tesne nad členok. Zvýrazníte tak svoju obuv. K nohaviciam nad členok sa skvele hodí dámska členková obuv rieker.

V prípade pochybností je lepšie zvoliť nohavice, ktoré sú o niečo dlhšie ako príliš krátke, pretože si ich vždy môžete upraviť a prispôsobiť ich tak, aby vám dokonale sedeli.

Hrajte sa so vzormi a farbami

Pridaním vzorov a farieb do vašej kolekcie nohavíc môžete pozdvihnúť váš outfit a prejaviť svoje módne cítenie. Zvislé pruhy vytvárajú ilúziu výššej postavy, takže sú ideálne pre nižšie dámy. Tmavé nohavice majú zoštíhľujúci efekt, zatiaľ čo výrazné vzory a svetlé odtiene môžu vášmu outfitu dodať osobitosť. Zvážte svoj existujúci šatník a vyberte si vzory a farby, ktoré doplnia vaše vrchné oblečenie, aby ste získali univerzálne možnosti na kombinovanie.

Teraz, keď ste vyzbrojení našimi módnymi tipmi, môžete sa sebavedomo pohybovať vo svete štýlových nohavíc a vytvoriť si šatník, ktorý nielen vyhovuje vášmu typu postavy, ale odráža aj váš jedinečný štýl.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok