Vydal sa na Cestu hrdinov SNP, po 24 dňoch prestal komunikovať. Po turistovi v noci pátrala horská služba


Foto: Vydal sa na Cestu hrdinov SNP, po 24 dňoch prestal komunikovať. Po turistovi v noci pátrala horská služba Foto: Horská záchranná služba

Rozhodol sa prejsť najdlhšou turistickou magistrálou na Slovensku, nakoniec ho hľadali horskí záchranári. O zásahu z uplynulej noci informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Slovenský turista sa koncom roka 2023 vydal na náročnú Cestu hrdinov SNP, ktorá má 770 kilometrov a vedie aj po hranici Žilinského kraja. Po 24 dňoch však prestal pravidelne komunikovať so svojimi príbuznými.

Znepokojená rodina preto vo štvrtok 18. januára vo večerných hodinách kontaktovala Horskú záchrannú službu s prosbou o pomoc pre 33-ročného muža. Jeho posledná známa poloha bola v blízkosti sedla Priehyba v Nízkych Tatrách.



„O súčinnosť pri pátraní bolo požiadané Ústredné operačné stredisko Policajného zboru, ktoré zabezpečilo lokalizáciu mobilného telefónu nezvestnej osoby. Do pozemnej pátracej akcie boli zapojení horskí záchranári z južnej aj severnej strany Nízkych Tatier. Aktivované bolo aj ECMO pracovisko v Banskej Bystrici,“ priblížili horskí záchranári.

Nezvestného muža sa podarilo vypátrať v turistickom prístrešku v sedle Priehyba. Nemal žiadne vážne zdravotné problémy, v prístrešku sa jednoducho rozhodol stráviť noc. Pátracia akcia bola preto na tomto mieste úspešne ukončená.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu