Pri Veľkom Kriváni v hustej hmle zablúdila rodina so 7-ročným dieťaťom. Pátrala po nich horská služba


Foto: Pri Veľkom Kriváni v hustej hmle zablúdila rodina so 7-ročným dieťaťom. Pátrala po nich horská služba Foto: Horská záchranná služba

Rodinka sa dnes vybrala na turistiku z Vrátnej doliny, nakoniec však potrebovali pomoc horských záchranárov. O ďalšom zimnom zásahu informovala Horská záchranná služba na svojom webe.

V nedeľu 14. januára sa rodičia so 7-ročným dieťaťom rozhodli vystúpiť na Veľký Kriváň. Počas toho, ako schádzali naspäť do Snilovského sedla, ich zastihla hustá hmla, v ktorej stratili orientáciu. Namiesto svojho cieľa preto nechtiac zamierili do Sedla Bublen, pričom zišli z trasy vyznačenej hrebeňovým tyčovým značením.

„Našťastie prostredníctvom Aplikácie HZS, cez ktorú kontaktovali tiesňovú linku, poskytli záchranárom Horskej záchrannej služby presné GPS súradnice svojej polohy,“ uviedli horskí záchranári.

Skupinku sa vďaka tomu podarilo v krátkom čase lokalizovať. Záchranári im následne ponúkli teplé nápoje, zateplili ich a odprevadili k hornej stanici lanovky v Snilovskom sedle. Odtiaľ sa už rodina samostatne zviezla kabínovou lanovkou do Vrátnej doliny.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu